Sök på hela sajten

Lexikonlänkar

Engelska

 

 

Bartleby: Quotations

Sök i fyra citatordböcker med en enda sökning: Bartlett's från 1919, Columbia från 1996, Simpson's från 1998 och A Dictionary of Quotations från 1989. Sammanlagt innehåller de nästan 90 000 citat.

 

Bartlett's Familiar Quotations

En samling av över 8 000 citat, fraser och ordspråk med angivande av källan i gammal och modern litteratur. Sök på författare, titel eller citat.

 

Book of Famous Quotes

Skriv in ett citat och sök, eller sök på kategorier eller författare.

 

Brainy Quote

Citat sökbara med frisök, på ämne eller på författare. Citaten stammar från kändisar, idrottsmän, politiker, författare med flera.

 

Dictionnaire Européen des proverbes et locutions

1 000 ordspråk och talesätt på engelska och fyra språk till: franska, tyska, italienska och nederländska.

 

Good Quotations by Famous People

En lite annorlunda citatsida: den består av en rad bra och slagfärdiga citat plus upphovsmän, men den har ingen ordning alls, vare sig alfabetisk eller efter ämne. Allt är bara uppradat och alltså avsett att läsas och avnjutas och inte att man ska söka efter ett visst citat.

 

Quotations Page

Över 28 000 citat på engelska av 3 400 författare sökbara på författare, på ämne eller med sökord. Även diskussionsforum.

 

Quotes & Sayings

Enligt dem själva "den enda portalen på internet" för att söka citat, ordspråk och litteratur. Här kan man söka i många databaser, men inte samtidigt utan bara en i taget.

 

Quoteland

Stor citatsajt. Sök citat med egna ord eller efter ämne eller författare. Här finns också många andra resurser: exempelvis kan kan få hjälp med att identifiera ett citat, diskutera i ett forum eller gå till biblioteket och lyssna på kända citat.

 

Quoteworld

Sök med egna ord eller fraser eller på kategori eller författare. Även besökarna kan bidra till sajtens innehåll. Här finns också ett diskussionsforum för att ställa frågor om citat.

 

Science Jokes

2 500 roliga citat inom olika vetenskapliga ämnen.

 

Shakespeare Quotes

Drygt 200 Shakespearecitat.

 

Wikiquote

Wikipedias engelska citatlexikon.

 

 

 

 

 

 

Bookmark and Share

 

© Cercurius AB 2013-2021 — Uppdaterad 2021-01-01

Översätt sidan!

Madeleine Lars

 

sidvisningar

sedan 2013-08-01