Sök på hela sajten

Länkar

Astrologi

 

Bokhandlar

 

AstrologiHuset Shop

Bokhandel och antikvariat i AstrologiHuset i Köpenhamn som säljer både i fysisk butik och över nätet.

 

Astrology Shop, London

Säljer över nätet och per post, och även i butiken i Covent Garden i London. Har över 1 500 titlar inom astrologi på lager.

 

Det ukendtes boghandel, Köpenhamn

Ligger väldigt centralt på Vestergade. Har också internetförsäljning, även till utlandet.

 

Era Nova Bookshop, Helsingfors

Har böcker inom alla alternativa områden, inte bara astrologi, och även en del föremål, som pendlar, kristaller och annat. "Era nova" är ett fyndigt namn - det betyder ju "den nya tidsåldern", eller med andra ord "new age".

 

Vattumannens bokhandel, Stockholm

Vattumannen har närmare 10 000 titlar, alltså böcker om många fler områden än astrologi, plus pendlar, kristaller, musik m.m.

 

Databaser

 

AstroDatabank

En astrologi-wiki med ca 60 000 kända personers biografier, exakta födelsedata och födelsehoroskop. Man kan söka med hjälp av ett alfabetiskt register eller med frisökning.

 

Esotericon

Stor databas med drygt 400 internationellt kända personers födelsedata.

 

Diskussionsforum

 

Astrodienst Forum

Livaktigt engelskspråkigt forum.

 

Zenith

Danmarks astrologiska mejlinglista har funnits sedan 1998 och verkar fortfarande finnas kvar, men jag vet inte hur aktiv listan är nu. Medlemmar från de övriga skandinaviska länderna är i alla fall välkomna.

 

Föreningar

 

Astrologiföreningen Vintergatan

Svensk förening som är baserad i Malmö och har funnits sedan 1997. Det här är den enda svenska astrologiförening jag känner till - Stockholmsastrologerna som jag var medlem i på 90-talet har tyvärr gått i graven, och någon ny astrologiförening med säte i Stockholm verkar det inte finnas.

 

Astrologisk Selskab

Danmarks största astrologiförening.

 

Deutscher Astrologen Verband, DAV

Tysklands förening för astrologer. DAV håller årligen en tredagars astrologikongress.

 

Norsk Astrologisk Forening

Den norska astrologiska föreningen har funnits sedan 1979.

 

Suomen Astrologinen Seura, SAS

Den finska astrologiska föreningen grundades redan 1964 och är en mycket livaktig astrologisk förening. Där var jag medlem när jag bodde i Finland.

 

Programvara

 

Astrocalc

Astrocalc var den programvara jag började använda redan i början av 1990-talet, och det är den som jag fortfarande trivs bäst med. De ursprungliga ägarna var engelsmän, men numera är det svensken Joakim Schramm som äger företaget. Och efter ett par årtionden av programutveckling har Joakim nu beslutat att göra denna fantastiska programvara gratis!! Så ladda ner, installera och njut - helt kostnadsfritt!

 

AstroWoW

WoW, World of Wisdom, har tre program som kan köpas separat eller integreras i varandra: horoskop, astrologikalender och synastri. Prisvärt men inte gratis.

 

Sajter

 

Astrologi.as

Norges största astrologiportal.

 

AstroWoW

Hos AstroWoW kan man få en egen personlig astrosida. Den inkluderar både födelsehoroskopet med förklarande texter och horoskopkalender med dagliga transiter. Kräver inloggning men är gratis.

 

Himlaord

Astrolog Wilhelm Axlings hemsida.

 

Övrigt

 

Astrologisk Museum

I Köpenhamn finns världens första astrologiska museum, grundat 1999. Kräver förhandsanmälning, så det går inte att spontanbesöka.

 

Ställ och tolka ditt horoskop

Boken av Staffan Stenudd finns i sin helhet på nätet. Den går alltså inte att ladda ner som fil utan måste läsas i webbläsaren.

 

Våra astrologiböcker

Vår egen samling av böcker om astrologi.

Klicka på ett omslag för mer information om boken.

 

 

© Cercurius AB 2013–2024 — Uppdaterad 2022-02-02

Översätt sidan!

Madeleine Lars

 

besökare

sedan 2013-08-01