Sök på hela sajten

Länkar

Kalendrar

 

BBC on this day

Man kan söka på en viss dag, men resultatet visar inte händelser hela historien igenom utan bara de senaste årtiondena, med bilder - nämligen stora händelser som BBC har rapporterat om.

 

Calendarhome

Här finns bl.a. ett uppslagsverk där man knappar in en viss dag och får veta vad som har hänt den dagen under hela historien, en datumberäknare och en kalenderkonverterare plus länkar till andra kalendersajter.

 

Earth Calendar

En sökbar kalender för helgdagar och firande i hela världen. Man söker på datum, land, religion eller helgdagar.

 

Feiertag.info

Tysk sajt som visar årets helgdagar i 50 länder och även klämdagar i Tyskland och Österrike.

 

Google kalender

Det som skiljer Googlekalendern från de flesta andra kalendertjänster är att den utan kostnad skickar påminnelser även till svenska mobiltelefoner. Toppen, tycker jag. Kräver Googlekonto.

 

Helgdagar.com

Information om helgdagarna i alla världens länder, och om skolloven i ett flertal länder.

 

Historic Events & Birthdates on an Selected Day of the Year

Samma funktion som på Calendarhome.

 

iCal Exchange

Publicera egna ical-kalendrar gratis här.

 

iCalShare

Här hittar man offentliga kalendrar i iCal-format som man kan importera till sin egen kalender, t.ex. Outlook eller Google kalender. Sajten är på engelska och det finns 3 500 kalendrar sorterade under närmare 40 olika kategorier. Flertalet handlar om olika sportgrenar, men det finns också ganska udda ämnen, t.ex. en kalender med viktiga händelser ur alla Harry Potter-böckerna eller en med enbart de dagar när Merkurius är retrograd ...

 

Kalender.se

Den här kalendern använder jag ofta för att se vem som har namnsdag. Här kan man också skapa en egen onlinekalender, privat eller öppen, och lägga till egna händelser.

 

Kalendrar för olika städer under medeltiden

Zeitrechnung des Deutschen Mittelalters und der Neuzeit. Klicka på "Kalender" för att komma till en alfabetisk förteckning över städerna. Även några svenska städer finns med, t.ex. "Westeräs" (Västerås).

 

Svenska namn

Sveriges namnsdagar, fakta och statistik om över 80 000 svenska namn, namntrender, namngenerator m.m. Med sökfunktion.

 

This Day in Music

Välj ett datum och få reda på vilken låt som låg etta då i USA, England, Australien, Kanada och Tyskland. Det går också att kolla vad som hände i musikvärlden ett visst datum, vilka artister som är födda ett visst datum etc.

 

Time and Date

Allt om tid och datum. Tiden runt om i världen, skapa egna kalendrar för olika år och länder, tidszonskonverterare, datum- och månfasberäknare och mycket mer.

 

World Time Server

Här kan man inte bara kolla upp vad klockan är i alla världens tidszoner, utan också skapa en mötesplaneringskalender som jämför tiden på olika platser, synkronisera med en atomklocka m.m.

 

 

© Cercurius AB 2013–2024 — Uppdaterad 2022-03-01

Madeleine Lars

 

besökare

sedan 2013-08-01

 

Översätt sidan!