Sök på hela sajten

Länkar

Konvertering - omvandling

 

Filformat

 

Htm2pdf

En sajt som konverterar webbsidor till pdf-formatet. Man behöver inte ange någon mejladress utan kan ladda ner pdf-filen direkt från sajten.

 

Online Convert

Omvandlar gratis alla möjliga olika slags filformat online: bild, ljud, video, webbsidor, dokument, e-böcker, zip m.fl.

 

Text to Speech

Klistra in text i rutan och få den uppläst. Språken är AM/BR engelska, tyska, franska, spanska, italienska, portugisiska och ryska. Om man vill spara uppläsningen skapar man en ljudfil av den.

 

Färger

 

Easy Calculation

Omvandlar färgkoder från Hex till RGB (röd, grön, blå) och från RGB till Hex. Färgresultatet visas i en ruta. Det finns även en konverterare från RGB-Hex till CMYK (cyan, magenta, gul, svart) där man med hjälp av ett reglage kan pröva sig fram till exakt rätt färg. Dessutom kan man konvertera allt möjligt annat här, så sajten finns också med under "Övrigt" nedan.

 

HTML Color Picker

Här gör man tvärtom: man väljer färg först och får då veta både RGB och Hex. Mycket användbart när man vill testa olika färger eller nyanser. I menyn till vänster på sidan finns även en konverterare, som en del i en matnyttig 50-sidig handledning om färger.

 

Tool Studio

Konverterar mellan RGB och Hex och även RGB till åtta andra modeller, inklusive CMYK och HSV (hue, saturation, value, dvs. nyans, mättnad, ljusstyrka). Man ser även vilken färg som ligger närmast i 216-färgersskalan, komplementfärgen och vilken nyans i gråskalan som har samma glans som den valda färgen.

 

Rapid Tables

Konverterar mellan RGB, Hex, HSV och HSL och resultatet syns direkt i en ruta. För att konvertera mellan RGB och CMYK får man skrolla ner lite och klicka för att komma till en annan sida.

 

Yellowpipe

Omvandlar mellan Hex och RGB i båda riktningarna. Här visas inte resultatet av just den kod man har angett, däremot finns en lista med ca 150 färgprover samt deras namn i alfabetisk ordning (från aliceblue till yellowgreen), Hexkod och RGB-kod.

 

Tid

 

Day of the Week Calculator

Kolla vilken veckodag ett visst datum var-är-blir. Här finns också över 900 andra konverterare - exempelvis kan man räkna ut hur många dagar det är till jul.

 

World Time Server

Tidskonverterare. Ta reda på vad klockan är på olika ställen vid en viss tidpunkt, nu eller i framtiden. Tänkt att användas för t.ex. telefonkonferenser eller andra händelser där deltagare från hela världen ska närvara.

 

The World Clock

Här behöver man inte konvertera något för att få veta vad klockan är i olika städer/länder just nu: man får omedelbart upp en tabell från A till Z med den aktuella tiden och veckodagen angiven. Den tabellen kan man sortera på städer, länder eller tidszoner. På sajten i övrigt finns allt möjligt om tid och datum: information om tidszoner; möjlighet att skapa egna kalendrar för olika år och länder; datum- och månfasberäknare och mycket mer.

 

Valuta

 

CUEX

Internationell valutaomvandlare som uppdateras var femte minut.

 

Oanda

OANDA konverterar valuta inte bara enligt den aktuella kursen utan även för tidigare datum. Om man t.ex. bokför i efterhand anger man vilket datum transaktionen gäller och får då rätt kurs för just den dagen.

 

Universal Currency Converter

Valutakonverterare utan möjlighet att välja datum.

 

Övrigt

 

Buchstabiertafel

En tabell över hur alfabetet bokstaveras i de tysktalande länderna (det skiljer sig åt i de tre länderna) och en historisk översikt. Ur Wikipedia.

 

Conversion & Calculation Center

Mått, valuta och tid.

 

Conversion tables

Indelad i tolv rubriker. Exempelvis matkonverteraren konverterar mellan amerikanska och europeiska mått. Eftersom måtten kan variera beroende på matvara (en kopp okokt ris väger inte lika mycket som en kopp kokt ris) kan man välja ur en lång, lång lista med ingredienser och få exakta angivelser. Datakonverteraren upplyser om t.ex. hur många kilobit en gigabyte är.

 

Convert World

Konverterar inte bara det gamla vanliga (längd, vikt, yta etc.) utan även sådant som bränsleförbrukning, elektrisk laddning, magnetiskt flöde, skostorlek och mycket, mycket mer. På svenska.

 

Converters and Calculators

Över 20 rubriker som i sin tur är indelade i massor av underrubriker. Väderkonverteraren ger information om bl.a. storm, blixtar och moln, sportkonverteraren om golfhandikapp och vikten på saltvattensfiskar.

 

Digital Dutch Unit Converter

Konverterar det vanliga: längd, massa, yta, hastighet, temperatur etc. Tydlig och enkel att använda.

 

Easy Calculation

Konvertera och beräkna nästan allt. Utöver det vanliga kan man här också omvandla och beräkna färger, stjärntecken, kärlek (!), pussel, medicin m.m. Sajten finns också med under "Färger" ovan med en direktlänk till färgkonverteringen.

 

Konvertera.nu

Svensk sajt för all möjlig form av konvertering. Det har också funnits ett forum för att ställa frågor om olika måttenheter och annat som rör konvertering och omvandling, men det verkar ha slutat fungera.

 

Online Conversion

"Konverterar nästan allt", säger de själva. 30 rubriker, t.ex. klädstorlekar.

 

 

© Cercurius AB 2013–2024 — Uppdaterad 2022-03-01

Madeleine Lars

 

besökare

sedan 2013-08-01

 

Översätt sidan!