Sök på hela sajten

Länkar

Konvertering - omvandling

 

Filformat

 

Htm2pdf

En sajt som konverterar webbsidor till pdf-formatet. Man behöver inte ange någon mejladress utan kan ladda ner pdf-filen direkt från sajten.

 

Online Convert

Omvandlar gratis alla möjliga olika slags filformat online: bild, ljud, video, webbsidor, dokument, e-böcker, zip m.fl.

 

SpokenText.net - Online Text to Speech Converter

Konverterare som läser in pdf-, Word-, text- och PowerPoint-dokument, RSS-nyheter, e-post och webbsidor och automatiskt konverterar dem till tal. Fungerar för engelska, franska och spanska. Man kan spara ljudfilen som en iPodbok eller mp3-fil. Man kan också ha inspelningarna på sin webbplats eller blogg och använda särskilda SpokenText-knappar.

 

Färger

 

Easy Calculation

Omvandlar färgkoder från Hex till RGB (röd, grön, blå) och från RGB till Hex. Färgresultatet visas i en ruta. Det finns även en konverterare från RGB-Hex till CMYK (cyan, magenta, gul, svart) där man med hjälp av ett reglage kan pröva sig fram till exakt rätt färg. Dessutom kan man konvertera allt möjligt annat här, så sajten finns också med under "Övrigt" nedan.

 

Forret

Konverterar mellan RGB och CMYK.

 

Javascripter

Konverterar mellan RGB och HSV (hue, saturation, value, dvs. nyans, mättnad, ljusstyrka). Det finns också konverterare mellan RGB, Hex och CMYK, men de finns på olika sidor som ibland saknar direktlänkning emellan, så sajten är inte så användarvänlig.

 

RGB to Hex

Trots namnet konverterar de i båda riktningarna.

 

Work With Color

RGB, HSB, HSL, CMYK, Hex m.fl. kodsystem. Resultatet syns direkt i en ruta.

 

Yellowpipe

Omvandlar mellan Hex och RGB i båda riktningarna. Här visas inte resultatet av just den kod man har angett, däremot finns en lista med ca 150 färgprover samt deras namn i alfabetisk ordning (från aliceblue till yellowgreen), Hexkod och RGB-kod.

 

Tid

 

Anno X

Kolla vilken veckodag ett visst datum var-är-blir. Tysk tjänst.

 

World Time Server

Tidskonverterare. Ta reda på vad klockan är på olika ställen vid en viss tidpunkt, nu eller i framtiden. Tänkt att användas för t.ex. telefonkonferenser eller andra händelser där deltagare från hela världen ska närvara.

 

The World Clock

Här behöver man inte ens konvertera något för att få veta vad klockan är i olika städer/länder just nu: man får omedelbart upp en tabell från A till Z med den aktuella tiden och veckodagen angiven. Den tabellen kan man sortera på städer, länder eller tidszoner. På sajten i övrigt finns allt möjligt om tid och datum: information om tidszoner, skapa egna kalendrar för olika år och länder, datum- och månfasberäknare och mycket mer.

 

Valuta

 

IMC Currency Converter

Internationell valutaomvandlare som uppdateras en gång i minuten.

 

Oanda

OANDA konverterar valuta inte bara enligt den aktuella kursen utan även för tidigare datum. Om man t.ex. bokför i efterhand anger man vilket datum transaktionen gäller och får då rätt kurs för just den dagen.

 

Universal Currency Converter

Valutakonverterare utan möjlighet att välja datum.

 

Övrigt

 

Buchstabiertafel

En tabell över hur alfabetet bokstaveras i de tysktalande länderna (det skiljer sig åt i de tre länderna) och en historisk översikt. Ur Wikipedia.

 

Conversion & Calculation Center

Mått, valuta och tid.

 

Conversion tables

Indelad i tolv rubriker. Exempelvis matkonverteraren konverterar mellan amerikanska och europeiska mått. Eftersom måtten kan variera beroende på matvara (en kopp okokt ris väger inte lika mycket som en kopp kokt ris) kan man välja ur en lång, lång lista med ingredienser och få exakta angivelser. Datakonverteraren upplyser om t.ex. hur många kilobit en gigabyte är.

 

Convert World

Konverterar inte bara det gamla vanliga (längd, vikt, yta etc.) utan även sådant som bränsleförbrukning, elektrisk laddning, magnetiskt flöde, skostorlek och mycket, mycket mer.

 

Converters and Calculators

Över 20 rubriker som i sin tur är indelade i massor av underrubriker. Väderkonverteraren ger information om bl.a. storm, blixtar och moln, sportkonverteraren om golfhandikapp och vikten på saltvattensfiskar.

 

Digital Dutch Unit Converter

Konverterar det vanliga: längd, massa, yta, hastighet, temperatur etc. Tydlig och enkel att använda.

 

Easy Calculation

Konvertera och beräkna nästan allt. Utöver det vanliga kan man här också omvandla och beräkna färger, stjärntecken, pussel, medicin m.m. Sajten finns också med under "Färger" ovan med en direktlänk till färgkonverteringen.

 

Grandstyle

Storleksjämförelser för skor och kläder. Tabell med skonummer som används i USA, England, övriga Europa, Mexiko och Japan, och dessutom kort information om klädstorlekar.

 

Konvertera.nu

Svensk sajt för all möjlig form av konvertering, där det också finns ett forum för att ställa frågor om olika måttenheter och annat som rör konvertering och omvandling. Sajten är optimerad för mobiltelefoner.

 

Online Conversion

"Konverterar nästan allt", säger de själva. Över 25 rubriker, t.ex. klädstorlekar.

 

 

Bookmark and Share

 

© 2013–2019 Cercurius AB — Uppdaterad 2019-10-29

Översätt sidan!

Madeleine Lars

 

sidvisningar

sedan 2013-08-01