Sök på hela sajten

Om oss

 

Vad betyder namnet på företaget?

Ordet Cercurius är bildat av de två latinska orden cerebrum och Mercurius. Cerebrum betyder hjärna (storhjärnan), och Mercurius står för tre saker: en gud i den romerska mytologin, en planet och grundämnet kvicksilver (engelskans mercury).

Den mänskliga hjärnan är den mest komplicerade struktur som vetenskapen känner till**, och den är navet i det som vårt företag ägnar sig åt. Det fascinerande ämnet neurovetenskap ingår i många av våra intresseområden, som neuropsykiatri, neuropsykologi och neuroteologi. Hjärnan är också i högsta grad central inom områdena kost/hälsa och missbruk/beroenden. Alla dessa ämnen hörde till våra översättningsområden, för översättning var Cercurius huvudsakliga verksamhet när vi grundade företaget.

Planeten Merkurius står i astrologin för mycket av det som vårt företag står för: ett snabbt och rörligt intellekt (= kvicksilver), logik, språkbegåvning, undervisning, kritisk förmåga, mångsidighet, liksom för alla former av kommunikation och förmedling i tal och skrift. (Merkurius är synnerligen stark i Madeleines horoskop - någon som är förvånad?)

Den romerske guden Mercurius är översättarnas gud, men eftersom han står för kommunikation och förmedling i alla former är han också gudarnas budbärare, själarnas ledsagare, medlaren mellan den övre världen och underjorden, mellan det medvetna och det omedvetna riket. När Mercurius berör människor med sin magiska stav somnar de och träder in i drömmarnas värld. Allt detta är centralt i den verksamhet som vi alltmer har kommit att ägna oss åt: kommunikation mellan den här världen och andevärlden, mellan det medvetna jaget och det omedvetna/högre jaget, mellan vårt vakna jag och vårt drömmande jag.

För både hjärnan och Mercurius är nyckelordet KOMMUNIKATION, och det är det som är kärnan i företaget Cercurius.

 

** Vilket självfallet inte betyder att det inte finns strukturer som är mer komplicerade, bara att vetenskapen inte känner till dem.

 

Vad är loggan för märklig figur?

Logotypen består av den astrologiska symbolen för Mercurius med en hjärna inuti ringen. Att figuren med spröt på huvudet med lite fantasi också kan tolkas som en utomjording är mycket symboliskt, för vi har båda två känslan av att inte riktigt höra hemma på den här planeten ...

 

< Tillbaka till sidan "Om oss"

 

 

© Cercurius AB 2013–2024 — Uppdaterad 2021-12-28

Översätt sidan!

Madeleine Lars

 

besökare

sedan 2013-08-01