Sök på hela sajten

Länkar

Utbildning och kunskap

 

Med språkträning menar jag ett lite mer lekfullt sätt att öva sin språkförmåga än med regelrätta språkkurser. Länkar till språkkurser finns på sidan Språkkurser. Länkar till sajter med hjärngymnastik och minnesträning finns på sidan Hjärngympa.

 

Betapet

Betapet är internetversionen av Alfapet, eller Scrabble som det heter på engelska. Det är ett ordspel där man ska fläta samman ord på ett spelbräde med hjälp av bokstavsbrickor. Kräver medlemskap och inloggning.

 

English Accent Game

Testa hur duktig du är på att skilja mellan olika varianter av talad engelska: amerikansk, brittisk, australisk, sydafrikansk, engelska med brytning...

[Kräver Adobe Flash Player och funkar därför inte nu, får se om den uppdateras så småningom.]

 

European Day of Languages - Language Quiz

Frågesporter om språken inom EU, inklusive teckenspråk.

 

Flash Cards

Flash cards, eller bildkort, är ett bra sätt att träna sig i språk. Här finns 195 miljoner (!) bildkort i olika ämnen, men länken går direkt till språkavdelningen, där man kan söka kort på 130 språk. Man kan filtrera kort med eller utan bilder och det finns olika sätt att träna med korten. Man kan också skapa egna kort, vilket kräver inloggning.

 

Free Rice

Frågesport om engelska ord med flervalssval. För varje ord man har rätt donerar sajten via FN tio risgryn till svältande i världen. En fantastisk idé: bara genom att träna sitt engelska ordförråd ger man mat åt hungrande! Ingen inloggning krävs.

 

Grammar games and quizzes in many languages

Dansk universitetssajt på engelska med massor av spel och frågesporter på många språk, som alla handlar om grammatik.

 

Lyrics training

Att kombinera språkträning med musik är ett bra sätt att träna båda hjärnhalvorna på en gång. På Lyrics training väljer man först bland språken engelska, tyska, nederländska, franska, spanska, italienska och portugisiska, och sedan en låt med någon av svårighetsgraderna lätt, mellan och svår. Då får man se en musikvideo med en rullande text där man fyller i de ord som saknas.

 

Mastering Swedish

Liten humoristisk övning i svenska för engelsktalande...eller för svenskar? ;-)

 

My Language Exchange

Här utbyter man språkkunskaper med varandra, s.k. tandeminlärning eller språkutbyte. Man skapar en profil och anger vilket/vilka språk man vill lära sig och ev. vilket/vilka språk man vill lära ut, och så är det bara att sätta i gång och kommunicera. Det fungerar alltså som vilket socialt nätverk som helst, men fokus är på själva språket. Tjänsten är gratis och har 3 miljoner medlemmar från 175 länder som lär sig 160 språk. Här finns också ett par ordspel som inte kräver medlemskap.

 

My Languages - Quizzes

En stor mängd frågesporter och spel om språk på 85 språk.

 

Online Vokabeltrainer

Webbaserat glosträningsprogram mellan tyska och engelska, franska, spanska, italienska och portugisiska, med flervalsfrågor.

 

Ordfynd

En sajt för att testa sin ordkunskap och språkförståelse och för att öka sitt ordförråd, med flervalsfrågor på tid. Här finns 4 000 svenska ord att lära sig. De första 20 orden är gratis, sedan betalar man 10 kronor (!) per år. Man kan också få en gratiskod som fungerar under en begränsad tid om man 'gillar' Ordfynd på Facebook.

 

Rhyme Zone - Quizzes

Engelska frågesporter om bl.a. språk. Flervalsfrågor.

 

Self-Study Quizzes for ESL Students

ESL betyder "English as a Second Language", så de här frågesporterna är alltså avsedda för personer som inte har engelska som modersmål. Härifrån når man över 1 000 frågesporter, tester, övningar och korsord, och de täcker både grammatik, ordförråd och realia. Det finns också en stor mängd tvåspråkiga frågesporter, bl.a. engelska-svenska.

 

Sproglige øvelser

Frågesporter och övningar i och om det danska språket på Sproget.dk, den officiella webbplatsen om danska språket.

 

The Internet Picture Dictionary

En sajt för att träna språkkunskaperna i engelska, tyska, franska, spanska eller italienska med hjälp av bilder. Sajten består dels av en liten bildordbok där man kan träna ord inom 15 områden (mat, kroppsdelar, färger etc.) genom att titta på bilder och se orden under, dels av övningar med bildkort (flashcards), fyll-i-det-som-fattas, scrambles (reda ut ord där bokstäverna står huller om buller), rätta felstavade ord eller ange rätt ord. Samtliga övningar är med bilder.

 

Vocabulary Quizzes

Frågesporter om engelska ord baserade på latin eller grekiska. Även en omgång bildfrågor med svåra ord.

 

 

© Cercurius AB 2013–2024 — Uppdaterad 2022-03-03

Utbildning och kunskap

 

Kunskapsspel

Språkkurser och språktest

Språkträning

Svenska som andraspråk och som främmande språk

Utbildning

Madeleine Lars

 

besökare

sedan 2013-08-01

 

Översätt sidan!