Sök på hela sajten

Länkar

Hjärnan

 

Länkar till kunskapsspel finns på sidan Kunskapsspel.

 

Coola spel - Memory

Här finns det totalt över 2 000 spel, men följer man länken kommer man till avdelningen Memory med ett 20-tal olika varianter.

 

Elevspel

Spel för att öva upp minnet och uppfattningsförmågan. Som namnet anger är det avsett för lite yngre personer.

 

Funny Games.se

Svensk sajt med över 1 000 spel för att träna hjärnan.

 

Games for the Brain

Den här länken leder till en sida på svenska med frågesporter, minnesspel och andra spel för hjärnträning. Men sidan finns på ett 30-tal språk, så om man vill kan man välja ett annat språk än svenska - vilket förstås ger extra träning.

 

Harpan

Harpan är precis som det låter en sajt med enbart patiensen Harpan. 15 olika varianter finns det här, plus spelregler och bakgrundsinformation om spelet.

 

Hjärngympa

Korsord, frågesport, hjärngympa, tipspromenader, sudoku, anagram m.m. Bakom sajten ligger en korsordkonstruktör som till sin hjälp har en kader av specialistkunniga bekanta.

 

Kunskapsstjärnan - Hjärngymmet

På Kunskapsstjärnan finns det också kunskapsspel, men i hjärngymmet handlar det om att träna hjärnan med spel som Memory, Rubiks kub, Tetris, Mahjong med flera.

 

Med Marie - Memoryspel

Här finns det bara ett enda spel, ett Memory, men bilderna är foton på hundar och det gör det så roligt att spela. :-) Man spelar på tid.

 

Patiensspel

På avdelningen hjärngymnastik finns enbart olika patienser, för den som vill träna sin hjärna med sådana.

a

 

Spela.se - Hjärnspel

På Spela.se finns det förstås hundratals spel, men länken går till avdelningen Hjärnspel som har 17 spel. Går man i stället till Memory hittar man över 70 memo-spel av olika slag.

 

Uffes korsord

Här kan man lära sig hur man gör korsord, beställa specialgjorda korsord eller ladda ner färdiga korsord att lösa. Uffe är förstås korsordsmakare.

 

 

Bookmark and Share

 

© Cercurius AB 2013-2020 — Uppdaterad 2020-01-06

Översätt sidan!

Madeleine Lars

 

sidvisningar

sedan 2013-08-01