Sök på hela sajten

Länkar

Språkvård och språkbruk

 

 

Stavnings- och grammatikkontroll

Svenska

 

Petnoga.se

Svensk stavningskontroll på nätet. Här klistrar man in den text man vill stavningskolla.

 

WebbGranska

En utförligare stavningskontroll som kollar stavfel, särskrivningsfel, kongruensfel och verbfel. Man klistrar in texten. Tjänsten är utvecklad vid KTH som hjälp för personer som skriver på svenska men inte har svenska som modersmål: andraspråksskribenter och andraspråksinlärare.

 

Tyska

 

Duden Rechtschreibprüfung

Dudens version rättar både skrivfel och grammatikfel. En text på upp till 800 tecken kan man klistra in och få rättad här.

 

Online Korrektor

Tysk stavningskontroll online. Man klistrar in texten, som kan vara med den gamla eller nya rättskrivningen och enligt tyskan i Tyskland, Österrike eller Schweiz. Rättar både korrfel och grammatiska och stilistiska fel.

 

Verbkonjugerare

 

Logos universal conjugator

Böjer verbformer på över 30 språk, inklusive svenska och antik grekiska (!). Man behöver inte ens välja språk först utan skriver bara in verbet direkt. Om man skriver ett verb som finns på flera språk eller om man stavar fel får man olika förslag att välja mellan.

 

Tjeckiska verbbanken

En svensk databas för att söka på olika tjeckiska verbformer. Databasen innehåller 1 500 verb med 8 000 enskilda sparade former.

 

Verbix verbkonjugerare

Verbix konjugerar verb på hundratals språk, däribland fornsvenska och fornskandinaviska! Till skillnad från i Logos ovan måste man först välja språk innan man kan börja böja verben.

 

Woxikon verbkonjugation

Böjer verb på sju språk: engelska, tyska, franska, spanska, italienska, nederländska och svenska. Obs att man måste välja språket först, det är lätt hänt att man bara skriver in verbet och klickar på Sök, och om det då är inställt på fel språk hittar den förstås ingenting.

 

 

© Cercurius AB 2013–2024 — Uppdaterad 2022-03-02

Språkvård och språkbruk

 

Svenska

Övriga språk

Flera språk och flerspråkighet

Språkverktyg

Madeleine Lars

 

besökare

sedan 2013-08-01

 

Översätt sidan!