Sök på hela sajten

Länkar

Böcker

 

 

Begagnade böcker

Sverige

 

Campusbokhandeln

Sveriges största kedja av andrahandsbokhandlar som finns i Jönköping, Karlstad, Umeå, Växjö och Örebro, och under namnet Andrahandsbokhandeln i Göteborg, Helsingborg och Lund. Vill man sälja sina gamla kursböcker måste man lämna in dem personligen i någon av bokhandlarna, men köpa begagnad kurslitteratur kan man göra både i bokhandlarna och över internet.

 

Antikvariat.net

Närmare 100 antikvariat från de nordiska länderna finns representerade med över 1,8 miljoner titlar. Antikvariat.net är alltså i sig själv ingen butik, utan man beställer direkt från de anslutna antikvariaten.

 

Bokbörsen

Här kan inte bara antikvariat utan också privatpersoner köpa och sälja begagnade böcker. Inte heller Bokbörsen är i sig själv någon butik, utan beställningarna går direkt till respektive säljare. Till exempel till säljaren MyLambda, som är vi. :-)

 

Kurslitteratur.se

Köp och sälj begagnad kurslitteratur över nätet kostnadsfritt.

 

Tyskland

 

AbeBooks.de

Miljontals nya, begagnade och antikvariska böcker.

 

ZVAB

ZVAB står för Zentrales Verzeichnis Antiquarischer Bücher och är världens största onlineantikvariat för tyska titlar. Här finns utöver ca 25 miljoner antikvariska böcker också noter, grafik, autografer, vykort och grammofonskivor.

 

Övriga

 

Abebooks

Abebooks säljer både nya och begagnade böcker men är nog störst i världen på begagnade. Abe är då mellanhand mellan antikvariatet och köparen, vilket underlättar när man vill beställa många böcker samtidigt från många antikvariat. De representerar 13 500 affärer med 100 miljoner böcker, så man kan söka lägsta pris, bästa skick, närmaste land etc. Det här är den engelska sajten, men sajten finns på åtta språk, så böcker på tyska beställer man på Abebooks.de, böcker på franska på Abebooks.fr osv.

 

BookFinder4U

Här kan man söka bland 130 bokhandlar, 80 000 bokförsäljare och 90 miljoner nya och begagnade böcker i USA, Kanada, Japan, England, Tyskland och Frankrike för att hitta det lägsta priset.

 

Byt böcker

 

BookMooch

BookMooch är den kanske mest kända webbgemenskapen för att byta begagnade böcker. Man byter inte rakt av med en annan person, utan man ger en bok till en person och får en bok av en annan. Man lägger in en lista på de böcker man har att ge bort och kan också lägga in en önskelista över de böcker man vill ha. Tjänsten är gratis, den enda kostnaden man får är frakten för att skicka böckerna med posten. Medlemmarna finns nämligen över hela världen, men länken går till den svenska språkvarianten.

 

Jämför bokpriser

 

Bokfynd

Bokfynd hittar den billigaste internetbokhandeln genom att jämföra priser på böcker. Priserna hämtas direkt från butikerna när man söker. Den äldsta av prisjämförartjänsterna för böcker och främst tänkt att användas när man vet vilken bok man söker, men man kan också gå direkt till en kategori.

 

Bookify

Jämför priser på över 1 miljon böcker inom kategorin studentlitteratur hos de största bokhandlarna i Sverige. Det går att söka på titel, författare eller ISBN-nummer. Bookify startades 2013 av fyra studenter på Linköpings universitet och är en oberoende sajt, dvs. inga butiker betalar för att visas här.

 

Eurobuch

Eurobuch är en sökmaskin för nya och begagnade böcker - pappersböcker, e-böcker, ljudböcker - och musik. Databasen innehåller över 250 miljoner titlar och det finns många olika filter och sorteringsmöjligheter.

 

Hitta e-boken

Hitta e-boken jämför priser på e-böcker hos svenska bokhandlare, men man får dessutom också träffar på bibliotek, så om man tvekar att köpa en e-bok kan man klicka sig direkt till ett bibliotek där man kan låna och ladda ner den gratis. Det går också att filtrera så att man enbart får träffar på biblioteksböcker.

 

Kelkoo

Kelkoo jämför priser på i princip alla produkter, men länken går till kategorin böcker. Många filter för sökning finns: frisök, genre, typ (dvs. format: pappersbok, e-bok, ljudbok m.fl.), prisintervall, butik, och rea i olika grader, 20-80 %.

 

Pricerunner

Liksom Kelkoo har Pricerunner produkt- och prisjämförelser på det allra mesta, och länken går till böcker. Här är sökfiltren frisök, prisintervall, språk (något som Kelkoo inte har), genre, format och butik.

 

Katalogisera böcker online

 

Calibre

Ett program för att katalogisera, organisera, hantera, redigera och läsa fria e-böcker (det fungerar inte med DRM-skyddade böcker). Det är ett datorprogram och man kan inte ladda upp samlingen på nätet, men däremot kan man synka den med sina mobila enheter, så jag tar med programmet här trots att det inte är någon onlinetjänst.

 

Collectorz.com Connect

Connect är en prenumerationstjänst, men den kostar inte mycket (ca 300 SEK om året) och det är den bästa tjänsten av alla. Efter att i många år ha använt Librarything har jag nu gått över till Collectorz, och jag använder både onlineversionen Connect, programvaran där man katalogiserar i datorn och apparna i mobilen och surfplattan. Alla de enheterna synkar med varandra och man kan också redigera sin samling i alla enheter. Det finns en uppsjö av funktioner och de blir hela tiden fler. Oslagbart, helt enkelt.

 

Librarything

Den största och mest kända katalogiseringstjänsten, med över 2,3 miljoner medlemmar. Upp till 200 böcker är gratis, men betaltjänsten är förvånansvärt prisvärd för att vara amerikansk: ett medlemskap kostar 10 dollar per år och bara 25 dollar för en hel livstid!! Som med de flesta tjänster nu för tiden är det stort fokus på den sociala gemenskapen, så Librarything tipsar om andra med samma boksmak och det finns också diskussionsgrupper. Här hade jag min boksamling i flera år och jag lämnade dem inte därför att jag var missnöjd, utan därför att jag föredrar att ha min bokkatalog i datorn med möjlighet att synka med alla plattformar framför att använda en ren onlinetjänst.

 

Övrigt

 

Boksson

Boksson var tidigare en jämförelsesajt för bokpriser men är nu en allmän sajt om böcker: "Allt om svenska böcker och författare" Här finns en hel del att botanisera i.

 

 

Bookmark and Share

 

© Cercurius AB 2013-2020 — Uppdaterad 2020-01-04

Översätt sidan!

Madeleine Lars

 

sidvisningar

sedan 2013-08-01