Sök på hela sajten
Begagnade böcker • Byt böcker • Jämför bokpriser • Katalogisera böcker online • Övrigt
Sveriges största kedja av andrahandsbokhandlar som finns i Jönköping, Karlstad, Umeå, Växjö och Örebro, och under namnet Andrahandsbokhandeln i Göteborg, Helsingborg och Lund. Vill man sälja sina gamla kursböcker måste man lämna in dem personligen i någon av bokhandlarna, men köpa begagnad kurslitteratur kan man göra både i bokhandlarna och över internet.
Närmare 100 antikvariat från de nordiska länderna finns representerade med över 1,8 miljoner titlar av böcker, handskrifter och grafik. Antikvariat.net är alltså i sig själv ingen butik, utan man beställer direkt från de anslutna antikvariaten.
Sveriges största bokhandel, som har i princip allt som getts ut i Sverige under de senaste hundra åren. Liksom Antikvariat.net är inte heller Bokbörsen i sig själv någon butik, utan beställningarna går direkt till respektive säljare, och här säljer både företag och privatpersoner. Lars och jag säljer som företag under namnet MyLambda.
Köp och sälj begagnad kurslitteratur över nätet kostnadsfritt.
Miljontals nya, begagnade och antikvariska böcker.
ZVAB står för Zentrales Verzeichnis Antiquarischer Bücher och är världens största onlineantikvariat för tyska titlar. Här finns utöver ca 25 miljoner antikvariska böcker också noter, grafik, autografer, vykort och grammofonskivor.
Abebooks säljer både nya och begagnade böcker och är mellanhand mellan bokhandlaren och köparen, vilket underlättar när man vill beställa många böcker samtidigt från många säljare. De representerar 13 500 affärer med 100 miljoner böcker, och man kan söka lägsta pris, bästa skick, närmaste land etc. Det här är den engelska sajten, men sajten finns på åtta språk, så böcker på tyska beställer man på Abebooks.de, böcker på franska på Abebooks.fr osv.
Amazon behöver väl knappast någon närmare presentation. De säljer allt möjligt, inklusive böcker, men till skillnad från på Abebooks, Biblio och Bokbörsen säljs här inte bara pappersböcker utan också e-böcker (Kindle). Näthandelsbutikerna finns i mer än 15 länder med lite olika boksortiment. Länken går till den svenska butiken, men precis som med Abebooks är det bara att byta ut landskoden för att komma till Storbritannien, USA, Tyskland, Frankrike etc.
Biblio är ett slags internationellt Bokbörsen, kan man säga: här kan vem som helst sälja begagnade böcker, inte bara företag utan även privatpersoner, antingen utan fast avgift och med lite högre kommission, eller med lägre kommission och en fast månadsavgift. Sajten riktar sig mycket till boksamlare och här finns många sällsynta böcker. Sammanlagt är det 100 miljoner böcker som är till salu. Det går att söka per land, så man kan också hitta säljare i Sverige.
BookMooch är den kanske mest kända webbgemenskapen för att byta begagnade böcker. Man byter inte rakt av med en annan person, utan man ger en bok till en person och får en bok av en annan. Man lägger in en lista på de böcker man har att ge bort och kan också lägga in en önskelista över de böcker man vill ha. Tjänsten är gratis, den enda kostnaden man får är frakten för att skicka böckerna med posten. Medlemmarna finns nämligen över hela världen, men länken går till den svenska språkvarianten.
Bokfynd hittar den billigaste internetbokhandeln genom att jämföra priser på böcker. Priserna hämtas direkt från butikerna när man söker. Den äldsta av prisjämförartjänsterna för böcker och främst tänkt att användas när man vet vilken bok man söker, men man kan också gå direkt till en kategori.
Jämför priser på över 1 miljon böcker inom kategorin studentlitteratur hos de största bokhandlarna i Sverige. Det går att söka på titel, författare eller ISBN-nummer. Bookify startades 2013 av fyra studenter på Linköpings universitet och är en oberoende sajt, dvs. inga butiker betalar för att visas här.
Hitta e-boken jämför priser på e-böcker hos svenska bokhandlare, men man får dessutom också träffar på bibliotek, så om man tvekar att köpa en e-bok kan man klicka sig direkt till ett bibliotek där man kan låna och ladda ner den gratis. Det går också att filtrera så att man enbart får träffar på biblioteksböcker.
Kelkoo jämför priser på i princip alla produkter, men länken går till kategorin böcker. Många filter för sökning finns: frisök, genre, typ (dvs. format: pappersbok, e-bok, ljudbok m.fl.), prisintervall, butik, och rea i olika grader, 20-80 %.
Liksom Kelkoo har Pricerunner produkt- och prisjämförelser på det allra mesta, och länken går till böcker. Här är sökfiltren frisök, prisintervall, språk (något som Kelkoo inte har), genre, format och butik.
Jämför priser på nya och begagnade böcker bland 100 000 bokhandlar i hela världen. Sökfunktionerna är många, exempelvis kan man söka på förstaupplaga eller enbart signerade böcker. Jag testsökte på först en amerikansk och sedan en fransk bok och fick bara adekvata träffar. Man väljer att klicka på en av träffarna eller att se samtliga träffar på en sida, och där syns då priset på varje bok. BookFinder är vida överlägsen BookFinder4U nedan.
Här kan man bara jämföra priset hos 130 bokhandlar och enbart i USA, Kanada, Japan, England, Tyskland och Frankrike. Jag testsökte först på en amerikansk titel + författare (och två sökkriterier kräver att man går till Advanced Search!) men fick då upp samtliga böcker av författaren. Oacceptabelt! Priserna syns inte heller på en och samma sida, utan man måste klicka på en bok för att se priset. Och när jag testsökte på samma franska bok som ovan fick jag 0 träffar. Ingen bra upplevelse alls.
Eurobuch är en sökmaskin för nya och begagnade böcker - pappersböcker, e-böcker, ljudböcker - och musik. Databasen innehåller över 250 miljoner titlar och det finns många olika filter och sorteringsmöjligheter.
Ett gratisprogram för att katalogisera, organisera, hantera, redigera och läsa e-böcker utan DRM-skydd (det fungerar däremot med böcker med vattenmärke). Det är ett datorprogram och man kan inte ladda upp samlingen på nätet, men däremot kan man synka den med sina mobila enheter, så jag tar med programmet här trots att det inte är någon onlinetjänst. Att Calibre är gratis är inte klokt - det är bättre än de flesta sharewareprogram!
Connect är en prenumerationstjänst, men den kostar inte mycket (ca 300 SEK om året) och det är den bästa tjänsten av alla. Efter att i flera år ha använt Librarything gick jag över till Collectorz, och jag använder både onlineversionen, datorprogrammet och mobilappen. Alla tre enheterna synkar med varandra och man kan också redigera sin samling i alla enheter. Det finns en uppsjö av funktioner och de blir hela tiden fler. Oslagbart, helt enkelt.
Den största och mest kända katalogiseringstjänsten, med över 2,5 miljoner medlemmar. Som med de flesta tjänster nu för tiden är det stort fokus på den sociala gemenskapen, så Librarything tipsar om andra med samma boksmak och det finns också diskussionsgrupper. Jag blev medlem tidigt och då var det en ren onlinetjänst som kostade pengar, men numera har tjänsten blivit gratis och finns också som mobilapp.
Mängder av boktips och bokrecensioner i avsikt att hjälpa oss att hitta nya böcker att läsa. Böckerna spänner över olika genrer, olika tidsepoker och olika länder, och det finns även korta biografier om en del av författarna. Sajten drivs av en bokälskare vid namn Nabil.
Boksson var tidigare en jämförelsesajt för bokpriser men är nu en allmän sajt om böcker: "Allt om svenska böcker och författare". Här finns en hel del att botanisera i.
© Cercurius AB 2013–2024 — Uppdaterad 2022-02-02