Sök på hela sajten

Länkar

Böcker

 

 

Sverige

 

LIBRIS, KBs databas

Sök bland samtliga böcker som har getts ut i Sverige + avhandlingar, tidskrifter, noter och e-böcker.

 

Danmark

 

REX databas, KB

Sökbar databas i Det Kongelige Bibliotek, Danmarks motsvarighet till LIBRIS i Sverige.

 

England

 

The British Library

Förutom bibliotekets enorma fysiska arkiv (över 170 miljoner poster) finns här på webbplatsen 10 000 webbsidor med artiklar, bilder och ljudinspelningar.

 

Finland

 

Nationalbiblioteket i Finland

Här finns en stor mängd digitaliserat material: böcker, kartor, manuskript, musik, tidningar/tidskrifter och mycket mer.

 

Tyskland

 

Deutsche Nationalbibliothek, DNB

Det tyska nationalbiblioteket, som ligger i Leipzig, med dess gigantiska boksamling. Här finns en sökbar databas.

 

Karlsruher Virtueller Katalog

Den här virtuella katalogen är en metasökmotor som söker i över 500 miljoner medier i kataloger över hela världen. Jag sökte på Maria Langs "Vem väntar på värdshuset" (för att ha med å och ä) och fick 10 adekvata träffar från LIBRIS. Men den söker inte automatiskt i alla på en gång, utan man måste bocka i vilka den ska söka i.

 

Övriga

 

A Celebration of Women Writers

En sajt om kvinnliga författare med flera olika sätt att söka: alfabetiskt, och efter land, århundrade eller etnisk tillhörighet. Ett 80-tal svenska kvinnliga författare finns representerade, varav man vid ca hälften länkas vidare till ytterligare information (på någon annan sajt).

 

Representative Poetry Online

En webbantologi med närmare 5 000 dikter på engelska och franska av över 700 poeter under 1 400 år. Databasen är sökbar på många olika sätt, och här finns all tänkbar information om både diktare och dikter, med utdrag ur dikterna.

 

The Cambridge History of English and American Literature

Ett uppslagsverk om litteratur i 18 band som innehåller över 300 kapitel och 11 000 sidor. Det behandlar allt ifrån poesi, skönlitteratur, drama och essäer till historia, teologi och politiska skrifter.

 

Worldcat

Världens största nätverk för biblioteksinnehåll och -tjänster. Sök bland 2 miljarder böcker, dvd:er, cd-skivor och artiklar i över 10 000 bibliotek över hela världen. Återigen testade jag med Maria Langs "Vem väntar på värdshuset" och fick den här gången 7 adekvata träffar.

 

 

Bookmark and Share

 

© Cercurius AB 2013–2023 — Uppdaterad 2022-02-02

Böcker

 

Arkiv och databaser

Bibeln och Shakespeare

Deckare

Gratis e-böcker och ljudböcker

Övrigt

Madeleine Lars

 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

 

Översätt sidan!