Sök på hela sajten

Länkar

Böcker

 

 

Agatha Christie

 

Agatha Christie

Den officiella webbplatsen om Agatha Christies liv och verk. Här finns information om henne och hennes verk, och också ett forum där besökarna kan diskutera böckerna och filmerna.

 

All about Agatha Christie

En privat hyllning till Agatha Christie, men här finns minst lika mycket information som på den officiella webbplatsen.

 

Delicious Death

Här finns samtliga Agatha Christies verk listade, över 20 000 bokomslag på alla språk som hennes böcker är översatta till och en hel del annan information också. Ett himmelrike för oss samlare av Agatha Christie-böcker.

 

English Riviera - Agatha Christie

På den engelska Rivieran kan man följa i Agatha Christies fotspår och upptäcka de många platser som var en inspirationskälla till hennes böcker.

 

Fantastic Fiction - Agatha Christie

Fantastic Fiction har information om 30 000 författare och 350 000 böcker, så länken går till avdelningen om Agatha Christie.

 

Hercule Poirot Central

En amerikansk sajt tillägnad min bäste vän, Hercule Poirot.

 

Våra Agatha Christie-böcker

Vår egen samling av böcker av och om Agatha Christie.

Klicka på ett omslag för mer information om boken.

 

Våra Agatha Christie-filmer

Vår egen samling av filmer som antingen är baserade på Agatha Christies böcker eller som handlar om henne.

Klicka på en titel för mer information om filmen.

 

Maria Lang

 

Tomelius.se

Här finns en kort sammanfattning av Maria Langs böcker. Efter det kronologiska indexet följer samtliga böcker med ett tiotal rader om var och en, inklusive vem som blir mördad och vem som är mördaren. Det är alltså ingen sida att rekommendera innan man läser böckerna.

 

Visit Nora

Nora är Skoga i Maria Langs böcker, och här kan man gå mordvandringar i Maria Langs fotspår, antingen med guide eller med hjälp av en folder från turistbyrån.

 

Våra Maria Lang-böcker

Vår egen samling av böcker av och om Maria Lang alias Dagmar Lange.

Klicka på ett omslag för mer information om boken.

 

Kommissarie Maigret

 

Kommissarie Maigret och hans värld

Mycket bra artikel om kommissarie Maigret i DAST, tidskrift för underhållningslitteratur, skriven 2015 av Elisabeth Tegelberg vid Göteborgs universitet.

 

Våra Maigret-böcker

Vår egen samling av böcker om kommissarie Maigret på kriminalpolisen i Paris. Det här är mindre än hälften alla som finns: totalt skrev Georges Simenon hela 76 romaner och ett 20-tal noveller om Maigret mellan 1930 och 1972, och alla finns i svensk översättning.

Klicka på ett omslag för mer information om boken.

 

Jan Mårtenson

 

Homansällskapet

Homansällskapet är ett av bara en handfull litterära sällskap som inte fokuserar på författaren utan på en av hens fiktiva figurer (Sherlock Holmes-sällskapet är ett annat). Mycket trevligt sällskap där jag förstås är medlem.

 

Homan och jag

Här är jag tillsammans med Homan i egen hög person (alias JM) på Bokmässan 2019.

 

Våra Jan Mårtenson-böcker

Våra böcker av Jan Mårtenson, inklusive hans deckare om Jonas Berg och Johan Kristian Homan (som båda är hans alter ego - Jan/Jonas/Johan). Listan är i kronologisk ordning efter utgivningsår, med den första högst upp till vänster och den sista längst ner till höger.

Klicka på ett omslag för mer information om boken.

 

H.-K. Rönblom

 

Våra Rönblom-deckare

Maria Lang, Vic Suneson, Stieg Trenter och H.-K. Rönblom kallades för "De fyra stora" i svensk kriminallitteratur i mitten av 1900-talet. Rönbloms "Höstvind och djupa vatten" finns med på Världsbibliotekets lista över de 50 bästa deckarna genom tiderna.

Klicka på ett omslag för mer information om boken.

 

Tvillingdeckarna

 

Tvillingdetektiverna

En privat sajt om Sivar Ahlruds böcker om Tvillingdetektiverna Klas och Göran, plus Hubert förstås. Om man gillar böckerna klarar man sig inte utan den här sajten!

 

Våra Tvillingdeckare

Listan är i kronologisk ordning efter utgivningsår, med den första högst upp till vänster och den sista längst ner till höger.

Klicka på ett omslag för mer information om boken.

 

Kattdeckare / Deckarkatter

 

Våra böcker med kattdetektiver

Två underbara deckarserier med en katt som detektiven. Den ena serien är på tyska och den andra på franska, men de två första böckerna i den tyska serien finns också på engelska. I den tyska Felidae-serien är det katten själv som skriver i jag-person, i den franska Tiburce-serien är huvudpersonerna människor men det är katten Tiburce som löser mysterierna.

 

Presentation av Svensk mordbok

 

Den som är intresserad av deckarhistoria och gärna läser äldre deckare får inte missa min videopresentation av Svensk mordbok på YouTube, en bok som behandlar den svenska detektivromanens historia från den allra första svenska deckaren 1893 fram till 1956. En pangnyhet utlovas också - med spoilervarning!

Presentationen är ca 45 minuter.

 

Alex deckarlexikon

 

I Alex deckarlexikon finns information om 1 000 deckarförfattare från hela världen och flera hundra presentationer av deckarfigurer. Lexikonet kostar pengar men för den som har lånekort på ett bibliotek som är anslutet till Alex är det gratis, och då loggar man in med lånekortet.

 

Hela vår deckarsamling

 

Alla våra katalogiserade deckare finns på Collectorz.com.

 

 

Bookmark and Share

 

© Cercurius AB 2013–2023 — Uppdaterad 2022-02-02

Böcker

 

Arkiv och databaser

Bibeln och Shakespeare

Deckare

Gratis e-böcker och ljudböcker

Övrigt

Madeleine Lars

 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

 

Översätt sidan!