Sök på hela sajten

Lexikonlänkar

Franska

 

 

CNTRL – Centre National de Ressources Textuelles et Lexicales

En fransk lexikonportal som innehåller flera olika ordböcker under separata flikar. Under fliken "Lexicographie" hittar man en enspråkig fransk ordbok med definitioner, textexempel, uttal, etymologi m.m. Ordboken är enormt utförlig. Den ser ut som en tryckt bok, påminner om Petit/Grand Robert. Under andra flikar kan man söka på etymologi, synonymer, antonymer m.m.

 

Dictionnaire de l'Académie française, neuvième édition

Digital utgåva av Franska akademiens ordbok, 9:e upplagan. Ordboken ger information om böjning, etymologi och betydelse och ger frasexempel. Eftersom ordboken fortfarande inte är färdigställd omfattar databasen bara ord från a till sabéisme.

 

Dictionnaire de l'Académie française, huitième édition

Digital utgåva av Franska akademiens ordbok, 8:e upplagan från 1932–1935. Ordboken ger information om böjning, etymologi och betydelse och ger frasexempel.

 

Sensagent.com

Fransk ordbok med 250 000 uppslagsord. Den ger definitioner, synonymer och andra betydelsemässigt besläktade ord samt ekvivalenter på andra språk.

 

The Free Dictionary – Fransk ordbok

Den eminenta The Free Dictionary, tidigare enspråkigt engelsk, har utökat språken och finns nu också på franska.

 

TV 5 Monde

Le dictionnaire multifonctions är en fransk ordboksdatabas med definitioner, synonymer, böjning, fraser samt engelska motsvarigheter.

 

Uni Leipzig Wortschatzportal

Portal med stor databas i form av 250 korpusbaserade enspråkiga ordböcker, däribland en fransk. Man kan bara söka i en ordbok och på ett språk i taget, så det fungerar alltså inte som en flerspråkig ordbok. Inga definitioner finns förstås eftersom den är korpusbaserad, däremot rikligt med annan information, som förekomst, frekvens, exempel, ord som används i samband med det sökta ordet i korpusen (som står till vänster resp. till höger), grafik m.m.

 

Wiktionnaire

En ordboksdatabas som skapas av sina användare. Den innehåller för närvarande ungefär 4 miljoner artiklar med definitioner, böjningsformer och motsvarigheter på andra språk.

 

 

 

 

 

 

Bookmark and Share

 

© Cercurius AB 2013-2021 — Uppdaterad 2021-01-09

Översätt sidan!

Madeleine Lars

 

sidvisningar

sedan 2013-08-01