Sök på hela sajten
Länkar till finska lexikon av olika slag.
Tvåspråkiga: finska <=> svenska
Portal med stor databas i form av 1 019 korpusbaserade enspråkiga ordböcker på 290 språk, däribland finska. Man kan bara söka i en ordbok och på ett språk i taget, så det fungerar alltså inte som en flerspråkig ordbok. Inga definitioner finns förstås eftersom den är korpusbaserad, däremot rikligt med annan information, som förekomst, frekvens, exempel, ord som används i samband med det sökta ordet i korpusen (som står till vänster resp. till höger), grafik m.m.
En ordboksdatabas som skapas av sina användare. Den innehåller mer än 500 000 artiklar med definitioner, böjningsformer och motsvarigheter på andra språk.
Ordbok för översättning mellan finska och svenska. Den innehåller 16 000 uppslagsord, 2 000 exempel och 20 400 översättningar. Sökning görs samtidigt på båda språken.
Finsk-svensk-finsk ordbok som innehåller ca 35 000 ord. Man väljer språkkombination på förstasidan, för här finns ordböcker i närmare 30 språk.
Ordbok till och från över 40 språk, bl.a. mellan finska och svenska. Min testsökning på "fotsula" översattes korrekt till finska.
Översättningsordbok med ca 30 000 uppslagsord, utarbetad med tanke på invandrare i Sverige. Ordförklaringar på svenska. Sökning kan göras även på finska ord. Under varje uppslagsord finns också sammansättningar och uttryck. Testordet "fotsula" översattes korrekt under uppslagsordet "fot", där man också kan lära sig fraserna "på stående fot" m.fl.
Lexikon finska-svenska-finska + över 20 andra språk. Testordet "fotsula" översattes korrekt, och utöver det får man också veta artikeln (en) plus alla böjningsformer i singular och plural. De här upplysningarna gäller alltså det svenska ordet och inte det finska, så ordboken är uppenbarligen avsedd för finsktalande.
Den stora ordboken från finska till svenska med över 110 000 uppslagsord. Den är redigerad vid Institutet för de inhemska språken och gavs ursprungligen ut i bokform.
Tvåspråkiga: finska <=> svenska • Tvåspråkiga: finska <=> övriga språk
Citat och aforismer • Dialekter • Etymologi • Rim- och baklängeslexikon • Slang • Synonymer
Lexikon för enskilda fackområden
Lexikon för flera fackområden (termbanker)
© Cercurius AB 2013–2025 — Uppdaterad 2025-01-06