Sök på hela sajten

Lexikonlänkar

Finska

 

 

Enspråkiga

 

Uni Leipzig Wortschatzportal

Portal med stor databas i form av 1 021 korpusbaserade enspråkiga ordböcker på 292 språk, däribland finska. Man kan bara söka i en ordbok och på ett språk i taget, så det fungerar alltså inte som en flerspråkig ordbok. Inga definitioner finns förstås eftersom den är korpusbaserad, däremot rikligt med annan information, som förekomst, frekvens, exempel, ord som används i samband med det sökta ordet i korpusen (som står till vänster resp. till höger), grafik m.m.

 

Wikisanakirja

En ordboksdatabas som skapas av sina användare. Den innehåller mer än 470 000 artiklar med definitioner, böjningsformer och motsvarigheter på andra språk.

 

Tvåspråkiga: finska <=> svenska

 

Dict.com Finsk-svensk ordbok

Ordbok för översättning mellan finska och svenska. Den innehåller 16 000 uppslagsord, 2 000 exempel och 20 400 översättningar. Sökning görs samtidigt på båda språken.

 

Dicts.info

Ordbok finska-svenska som omfattar ett basordförråd på 5 000 ord. Sajten har totalt över 80 ordböcker mellan finska och andra språk. Ordboken i andra riktningen, svenska-finska, finns här. Jag testade att översätta ordet "fotsula", och det översattes korrekt till finska med "jalkapohja".

 

Ilmainen sanakirja

Finsk-svensk-finsk ordbok som innehåller ca 35 000 ord. Man väljer språkkombination på förstasidan, för här finns ordböcker i närmare 30 språk.

 

LangToLang

Ordbok till och från över 40 språk, bl.a. mellan finska och svenska. Min testsökning på "fotsula" översattes korrekt till finska.

 

LEXIN Svensk-finskt lexikon

Översättningsordbok med ca 30 000 uppslagsord, utarbetad med tanke på invandrare i Sverige. Ordförklaringar på svenska. Sökning kan göras även på finska ord. Under varje uppslagsord finns också sammansättningar och uttryck. Testordet "fotsula" översattes korrekt under uppslagsordet "fot", där man också kan lära sig fraserna "på stående fot" m.fl.

 

Sanakirja.org

Lexikon finska-svenska-finska + över 20 andra språk. Testordet "fotsula" översattes korrekt, och utöver det får man också veta artikeln (en) plus alla böjningsformer i singular och plural. De här upplysningarna gäller alltså det svenska ordet och inte det finska, så ordboken är uppenbarligen avsedd för finsktalande.

 

Stora finsk-svenska ordboken

Den stora ordboken från finska till svenska med över 110 000 uppslagsord. Den är redigerad vid Institutet för de inhemska språken och gavs ursprungligen ut i bokform.

 

 

 

 

 

 

© Cercurius AB 2013–2024 — Uppdaterad 2024-01-29

Finska

 

Enspråkiga

Finska <=> svenska

Finska <=> övriga språk

Övriga finska lexikon

Madeleine Lars

 

besökare

sedan 2013-08-01

 

Översätt sidan!