Sök på hela sajten

Lexikonlänkar

Turkiska

 

 

Enspråkiga

 

Uni Leipzig Wortschatzportal

Portal med stor databas i form av 1 021 korpusbaserade ordböcker på 292 språk, däribland turkiska. Man kan bara söka i en ordbok och på ett språk i taget, så det fungerar alltså inte som en flerspråkig ordbok. Inga definitioner finns förstås eftersom den är korpusbaserad, däremot rikligt med annan information, som förekomst, frekvens, exempel, ord som används i samband med det sökta ordet i korpusen (som står till vänster resp. till höger), grafik m.m.

 

Vikisözlük

Den turkiska versionen av Wiktionary är en ordboksdatabas som skapas av sina användare. Den innehåller över 300 000 artiklar med definitioner, böjningsformer, etymologi och synonymer, ibland även uttal och motsvarigheter på andra språk.

 

Tvåspråkiga

 

Turkiska <=> svenska

Turkiska <=> engelska  •  kurdiska  •  norska  •  tyska

 

Turkiska <=> svenska

 

Dict.com Turkisk-svensk ordbok

Ordbok för översättning mellan turkiska och svenska. Den innehåller 17 700 uppslagsord, 9 200 exempel och 40 700 översättningar. Sökning görs samtidigt på båda språken.

 

LangToLang

Ordbok till och från 40 språk, bl.a. turkiska-svenska.

 

LEXIN Bildteman

En interaktiv bildordbok avsedd för språkinlärning. Ordboken innehåller 1 800 ord på 21 språk och är uppdelad i 31 teman. Välj "Tyrkisk" i språkmenyn. Orden visas på turkiska och svenska under var sin flik. När man klickar på en bild eller ett ord hör man uttalet.

 

LEXIN Svensk-turkiskt lexikon

Översättningsordbok från svenska till turkiska med ca 30 000 uppslagsord, utarbetad med tanke på invandrare i Sverige. Ordförklaringar på svenska. Sökning kan göras även på turkiska ord. Under uppslagsordet finns också sammansättningar och uttryck.

 

TravLang reseparlör

Till och från över 80 språk, bl.a. svenska-turkiska. Välj "Svenska" i menyn och klicka på den turkiska flaggan.

 

Turkiska <=> engelska

 

Bab.la

Databas för översättning av ord och fraser mellan många olika språk, bland annat mellan turkiska och engelska.

 

Lingvosoft

Turkisk-engelsk ordbok. På sajten finns ordböcker i totalt 25 språk.

 

Turkiska <=> norska

 

LEXIN Bokmål-tyrkisk

Översättningsordbok från norskt bokmål till turkiska med cirka 35 000 uppslagsord, avsedd för invandrare i Norge. Ordboken innehåller uppgifter om uttal och böjning av norska ord samt ordförklaringar på norska.

 

LEXIN Nynorsk-tyrkisk

Översättningsordbok från nynorska till turkiska med cirka 35 000 uppslagsord, avsedd för invandrare i Norge. Ordboken innehåller uppgifter om uttal och böjning av norska ord samt ordförklaringar på norska.

 

Turkiska <=> tyska

 

Quickdict.de – Türkisch

Databas för översättning av ord mellan tyska och turkiska. Sökning kan göras i båda riktningarna.

 

Citat och aforismer

 

Vikisöz

Wikipedias turkiska citatlexikon.

 

Uppslagsverk

 

Vikipedi

Den turkiska versionen av Wikipedia är ett uppslagsverk med över 500 000 artiklar som hela tiden skapas och redigeras av sina användare. Det finns bra länkningsfunktioner mellan artiklar och språkversioner.

 

 

 

 

© Cercurius AB 2013–2024 — Uppdaterad 2024-02-09

Madeleine Lars

 

besökare

sedan 2013-08-01

 

Översätt sidan!