Sök på hela sajten

Lexikonlänkar

Sydvästasiatiska språk

 

 

Turkiska finns på en egen sida.

 

Arabiska

 

Bab.la  ar  en

Databas för översättning av ord och fraser mellan många olika språk, bland annat mellan arabiska och engelska.

 

Bilingual lexicon Arabic English  ar  en

Engelsk-arabisk ordbok. Arabiska ord återges både med arabisk skrift och med latinsk translitterering. Uttalet av de arabiska orden anges med ljudfiler.

 

LEXIN Bildteman  sv  ar  en

En interaktiv bildordbok avsedd för språkinlärning. Ordboken innehåller 1 800 ord på 21 språk och är uppdelad i 31 teman. Välj "Arabiska" i språkmenyn. Orden visas på arabiska, engelska och svenska under var sin flik. När man klickar på en bild eller ett ord hör man uttalet.

 

LEXIN Bokmål-arabisk  ar  no

Översättningsordbok från norskt bokmål till arabiska med cirka 36 000 uppslagsord, avsedd för invandrare i Norge. Ordboken innehåller uppgifter om uttal och böjning av norska ord samt ordförklaringar på norska.

 

LEXIN Nynorsk-arabisk  ar  no

Översättningsordbok från nynorska till arabiska med cirka 36 000 uppslagsord, avsedd för invandrare i Norge. Ordboken innehåller uppgifter om uttal och böjning av norska ord samt ordförklaringar på norska.

 

LEXIN Svensk-arabiskt lexikon  sv  ar

Översättningsordbok från svenska till arabiska med ca 30 000 uppslagsord, utarbetad med tanke på invandrare i Sverige. Ordförklaringar på svenska. Sökning kan göras även på arabiska ord. De arabiska orden återges med arabisk skrift.

 

LingvoSoft English-Arabic Online Dictionary  ar  en

Databas för ordöversättning från engelska till arabiska.

 

Armeniska

 

Armenian-English, English-Armenian Dictionary  en  hy

Armenisk-engelsk ordbok med 9 000 uppslagsord. Sökning kan göras även från engelska.

 

Azerbajdzjanska

 

AzerDict  az  en  ru

Azerbajdzjansk lexikal databas med flera funktioner: översättning mellan azerbajdzjanska och engelska eller mellan azerbajdzjanska och ryska, ordförklaringar på azerbajdzjanska samt stavningskontroll. Användargränssnitt på engelska eller azerbajdzjanska.

 

LEXIN Svensk-azerbajdzjanskt lexikon  sv  az

Översättningsordbok från svenska till azerbajdzjanska med ca 30 000 uppslagsord, utarbetad med tanke på invandrare i Sverige. Ordförklaringar på svenska. Sökning kan göras även på azerbajdzjanska ord.

 

Georgiska

 

Dictionaric.com  fr  ka

Databas för ordöversättning mellan franska och georgiska. De georgiska orden återges med både georgiska och latinska bokstäver. Databasen innehåller drygt 7 000 poster. Sökning kan göras i båda riktningarna.

 

Hebreiska

 

Dictionary.co.il  en  he

Databas för ordöversättning från engelska till hebreiska. De hebreiska orden visas med punkterad hebreisk skrift.

 

Kurdiska

 

Dictionnaire kurde de la revue Kurmancî  en  fr  ku  tr

Databas för ordöversättning mellan kurdiska, engelska, franska och turkiska. Sökning kan göras på samtliga språk.

 

LEXIN Bildteman  sv  en  ku

En interaktiv bildordbok avsedd för språkinlärning. Ordboken innehåller 1 800 ord på 21 språk och är uppdelad i 31 teman. Välj "Kurmanji" eller "Sorani" i språkmenyn. Orden visas på kurdiska, engelska och svenska under var sin flik. När man klickar på en bild eller ett ord hör man uttalet.

 

LEXIN Bokmål-kurdisk (kurmanji)  ku  no

Översättningsordbok från norskt bokmål till nordkurdiska med cirka 36 000 uppslagsord, avsedd för invandrare i Norge. Ordboken innehåller uppgifter om uttal och böjning av norska ord samt ordförklaringar på norska.

 

LEXIN Bokmål-kurdisk (sorani)  ku  no

Översättningsordbok från norskt bokmål till sydkurdiska med cirka 36 000 uppslagsord, avsedd för invandrare i Norge. Ordboken innehåller uppgifter om uttal och böjning av norska ord samt ordförklaringar på norska. Arabisk font måste vara installerad.

 

LEXIN Nynorsk-kurdisk (kurmanji)  ku  no

Översättningsordbok från nynorska till nordkurdiska med cirka 36 000 uppslagsord, avsedd för invandrare i Norge. Ordboken innehåller uppgifter om uttal och böjning av norska ord samt ordförklaringar på norska.

 

LEXIN Nynorsk-kurdisk (sorani)  ku  no

Översättningsordbok från nynorska till sydkurdiska med cirka 36 000 uppslagsord, avsedd för invandrare i Norge. Ordboken innehåller uppgifter om uttal och böjning av norska ord samt ordförklaringar på norska. Arabisk font måste vara installerad.

 

LEXIN Svensk-nordkurdiskt lexikon  sv  ku

Översättningsordbok från svenska till nordkurdiska (kurmanji) med ca 30 000 uppslagsord, utarbetad med tanke på invandrare i Sverige. Ordförklaringar på svenska. Sökning kan göras även på nordkurdiska ord.

 

LEXIN Svensk-sydkurdiskt lexikon  sv  ku

Översättningsordbok från svenska till sydkurdiska (sorani) med ca 30 000 uppslagsord, utarbetad med tanke på invandrare i Sverige. Ordförklaringar på svenska. Sökning kan göras även på sydkurdiska ord. De sydkurdiska orden återges med arabisk skrift.

 

 

 

 

© Cercurius AB 2013–2024 — Uppdaterad 2024-01-18

Madeleine Lars

 

besökare

sedan 2013-08-01

 

Översätt sidan!