Sök på hela sajten

Lexikonlänkar

Sydasiatiska språk

 

 

Bengali

 

Samsad Bengali-English Dictionary  bn  en

Databas för ordöversättning från bengali till engelska, baserad på Samsad Bengali-English Dictionary av Sailendra Biswas (Calcutta 2000). Sökning kan göras även från engelska. Ord på bengali visas med både bengalisk och latinsk skrift.

 

Dari

 

LEXIN Bildteman  sv  en  prs

En interaktiv bildordbok avsedd för språkinlärning. Ordboken innehåller 1 800 ord på 21 språk och är uppdelad i 31 teman. Välj "Dari" i språkmenyn. Orden visas på dari, engelska och svenska under var sin flik. När man klickar på en bild eller ett ord hör man uttalet.

 

LEXIN Bokmål-dari  no  prs

Översättningsordbok från norskt bokmål till dari med cirka 36 000 uppslagsord, avsedd för invandrare i Norge. Ordboken innehåller uppgifter om uttal och böjning av norska ord samt ordförklaringar på norska. Arabisk font måste vara installerad.

 

LEXIN Nynorsk-dari  no  prs

Översättningsordbok från nynorska till dari med cirka 36 000 uppslagsord, avsedd för invandrare i Norge. Ordboken innehåller uppgifter om uttal och böjning av norska ord samt ordförklaringar på norska. Arabisk font måste vara installerad.

 

Hindi

 

Bab.la  en  hi

Databas för översättning av ord och fraser mellan många olika språk, bland annat mellan hindi och engelska. Ord på hindi visas med både devanagari och latinska bokstäver.

 

Hindustani and English  en  hi

Databas som är baserad på A dictionary, Hindustani and English av John Shakespear (1834). Ord på hindustani visas med latinska bokstäver.

 

Universal Word – Hindi Dictionary  en  hi

Databas för ordöversättning mellan engelska och hindi. Ord på hindi visas med devanagari. Databasen innehåller ca 120 000 ord. Sökning kan göras i båda riktningarna.

 

Nepali

 

A Practical Dictionary of Modern Nepali  en  ne

Databas för ordöversättning från nepali till engelska, baserad på A Practical Dictionary of Modern Nepali av Ruth Laila Schmidt (1994). Sökning kan göras även från engelska. Ord på nepali visas med både devanagari och latinsk skrift.

 

Pali

 

English to Pali to English dictionary  en  pi

Databas för ordöversättning mellan engelska och pali. Sökning kan göras i båda riktningarna.

 

Pashto

 

LEXIN Svenska-pashto  sv  ps

Översättningsordbok från svenska till pashto med ca 30 000 uppslagsord, utarbetad med tanke på invandrare i Sverige. Ordförklaringar på svenska. Sökning kan göras i båda riktningarna. Ord på pashto återges med arabisk skrift.

 

Pashto dictionary  en  ps

Ordlista för ordöversättning från pashto till engelska. Ord på pashto återges med latinska bokstäver. Ordlistan finns som både webbsida och Access-databas.

 

Qamsona Digital Dictionaries  en  ps

Databas för ordöversättning från engelska till pashto. Ord på pashto återges med arabisk skrift.

 

Persiska (farsi)

 

Farsi Dictionary  en  fa

Databas för ordöversättning mellan persiska (farsi) och engelska. Sökning kan göras i båda riktningarna. Persiska ord visas med arabiska bokstäver.

 

LEXIN Bokmål-persisk  fa  no

Översättningsordbok från norskt bokmål till persiska med cirka 36 000 uppslagsord, avsedd för invandrare i Norge. Ordboken innehåller uppgifter om uttal och böjning av norska ord samt ordförklaringar på norska. Arabisk font måste vara installerad.

 

LEXIN Nynorsk-persisk  fa  no

Översättningsordbok från nynorska till persiska med cirka 36 000 uppslagsord, avsedd för invandrare i Norge. Ordboken innehåller uppgifter om uttal och böjning av norska ord samt ordförklaringar på norska. Arabisk font måste vara installerad.

 

LEXIN Svensk-persiskt lexikon  sv  fa

Översättningsordbok från svenska till persiska med ca 30 000 uppslagsord, utarbetad med tanke på invandrare i Sverige. Ordförklaringar på svenska. Sökning kan göras även på persiska ord. De persiska orden återges med arabisk skrift.

 

Sanskrit

 

A Practical Sanskrit Dictionary  en  sa

Databas för ordöversättning mellan sanskrit och engelska, baserad på en ordbok av Arthur Anthony Macdonell. Ord på sanskrit återges med latinska bokstäver. Sökning kan göras på båda språken.

 

Online Sanskrit dictionary  en  sa

Sanskrit-ordbok med en stor mängd länkar till andra sanskritlexikon online.

 

Learnsanskrit.cc  en  sa

Databas för översättning mellan modern sanskrit och engelska. Ord på sanskrit visas med devanagari och latinska bokstäver. Sökning kan göras i båda riktningarna.

 

The Practical Sanskrit-English Dictionary  en  sa

Databas för ordöversättning mellan sanskrit och engelska, baserad på en ordbok av Vaman Shivaram Apte. Ord på sanskrit återges med både devanagari och latinska bokstäver. Sökning kan göras på båda språken, även på ord i definitionerna.

 

Singalesiska

 

Kapruka.com  en  si  ta

Databas för ordöversättning från engelska till singalesiska (sinhala) och tamil.

 

Tamil

 

LEXIN Bokmål-tamil  no  ta

Översättningsordbok från norskt bokmål till tamil med cirka 36 000 uppslagsord, avsedd för invandrare i Norge. Ordboken innehåller uppgifter om uttal och böjning av norska ord samt ordförklaringar på norska. Speciell font måste installeras.

 

LEXIN Nynorsk-tamil  no  ta

Översättningsordbok från nynorska till tamil med cirka 36 000 uppslagsord, avsedd för invandrare i Norge. Ordboken innehåller uppgifter om uttal och böjning av norska ord samt ordförklaringar på norska. Speciell font måste installeras.

 

Kapruka.com  en  si  ta

Databas för ordöversättning från engelska till singalesiska (sinhala) och tamil.

 

Urdu

 

LEXIN Bokmål-urdu  no  ur

Översättningsordbok från norskt bokmål till urdu med cirka 35 000 uppslagsord, avsedd för invandrare i Norge. Ordboken innehåller uppgifter om uttal och böjning av norska ord samt ordförklaringar på norska.

 

LEXIN Nynorsk-urdu  no  ur

Översättningsordbok från nynorska till urdu med cirka 35 000 uppslagsord, avsedd för invandrare i Norge. Ordboken innehåller uppgifter om uttal och böjning av norska ord samt ordförklaringar på norska.

 

UrduWord.com  en  ur

Databas för ordöversättning mellan engelska och urdu. Sökning kan göras i båda riktningarna. Ord på urdu visas med både arabiska och latinska bokstäver.

 

 

 

 

© Cercurius AB 2013–2024 — Uppdaterad 2024-01-19

Madeleine Lars

 

besökare

sedan 2013-08-01

 

Översätt sidan!