Sök på hela sajten

Lexikonlänkar

Flerspråkiga språklexikon

 

Dictionary.com

Utgår från engelska. Ger träffar i upp till ett tiotal ordböcker, både allmänna och fackböcker, de flesta enspråkiga men även en flerspråkig som innehåller ett 30-tal språk, inklusive svenska, norska, danska och finska. Även synonymer och etymologi. Man kan också lyssna på orden.

 

Dicts.info

Från 10 språk till ca 40 språk. Använder sig av Babylons ordlistor.

 

Ectaco

Mellan engelska och över 40 andra språk.

 

Lingvosoft

Från engelska till ca 25 språk.

 

LangToLang

Ordbok till och från ca 40 språk, bl.a. svenska till/från portugisiska, ryska, polska, serbokroatiska, rumänska, ungerska, esperanto och swahili. Men särskilt avancerad är den inte, bara ord a = ord b, och det är många ord som inte finns med.

 

Logos

Världens största ordbok? Innehåller 1 200 ordlistor på över 200 språk med ca 7,5 miljoner ord. Om man inte väljer målspråk översätts uppslagsordet till samtliga tillgängliga språk i en lång lista. Har även med definition och synonymer. Visar också bild och har i många fall ljudfiler så att man kan lyssna på orden.

 

OmegaWiki

En ordbok som är under uppbyggnad. För närvarande innehåller den närmare en halv miljon uttryck på 475 språk, och de har höga målsättningar: att tillhandahålla information om alla ord på alla språk.

 

OneLook

Söker i över 1 000 lexikon och databaser, bl.a. flera som finns på den här sidan (Logos m.fl.). Man kan välja mellan att få definitioner eller översättningar, men man får dem inte direkt utan skickas vidare till respektive sajt. Det är alltså mer en samlingsportal än en ordbok.

 

Oxford Dictionaries

Lexikon mellan engelska och tyska, franska, spanska och italienska.

 

Sensagent Dictionary

Till och från ett 40-tal språk.

 

Tausdata

Databas där man kan söka efter ord i motsvarande kontexter på 40 olika språk.

 

The Alternative Dictionaries

En samling ordlistor med slang och fula ord på 162 språk. Knappt 3 000 ord totalt, vissa ordlistor består alltså bara av en handfull ord. Pdf-fil.

 

TravLang

Reseparlör till och från nästan 40 språk, t.ex. svenska till/från afrikaans, albanska, katalanska, esperanto, färöiska, frisiska, grekiska, ungerska, isländska, japanska, malesiska, swahili, zulu m.fl. Välj språkkombination i rutan till höger. Scrolla ner, ordboken finns en bit ner på sidan!

 

Uni Leipzig Wortschatzportal

Portal med stor databas i form av 250 korpusbaserade enspråkiga ordböcker. Man kan bara söka i en ordbok och på ett språk i taget, så det fungerar alltså inte som en flerspråkig ordbok. Inga definitioner finns förstås eftersom den är korpusbaserad, däremot rikligt med annan information, som förekomst, frekvens, exempel, ord som används i samband med det sökta ordet i korpusen (som står till vänster resp. till höger), grafik m.m.

 

Ultralingua Online Dictionary

Engelska till/från tyska, franska, spanska, italienska, portugisiska, latin och esperanto, men bara ett språk och en riktning i taget. Även fler språkriktningar. Gratis för några sökningar, sedan kostar det pengar - och det är den inte värd.

 

WordReference

Engelska till/från ett 15-tal språk. Här finns också ett förträffligt forum för att ställa språkfrågor, även för de nordiska språken.

 

Woxikon

Till och från svenska, engelska, tyska, franska, spanska, italienska, portugisiska och nederländska. Ger översättning, synonymer och i vissa fall böjningsformer.

 

 

Bookmark and Share

 

© Cercurius AB 2013–2022 — Uppdaterad 2022-01-21

Madeleine Lars

 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

 

Översätt sidan!