Sök på hela sajten

Länkar

Bostad och logi

 

 

Hyr stuga eller annan semesterbostad

 

Fritiden.se

De flesta fritidshusen på Fritiden.se finns i Sverige, men det finns också ett ganska stort antal i utlandet. Här finns rubriken "Sista minuten", liksom semesterbyte av stugor och hus.

 

Novasol

Har 50 000 semesterhus, stugor och lägenheter för uthyrning i 26 länder över hela Europa.

 

Stugbo.se

En annonsplats för stugor i Norden. Stugbo har alltså själv inga stugor utan är en förmedling, öppen för både privata uthyrare och företag. Bokning sker alltid direkt hos respektive uthyrare. De flesta stugorna finns i Sverige och Danmark, men det finns även några i Norge och Finland.

 

Stugknuten

På Stugknuten finns stugor och lägenheter att hyra direkt av ägarna utan några förmedlingsarvoden. Man kan söka på län, ort, annonsnummer, antal bäddar, maxpris, datum, fritext eller sista minuten. Sajten finns också på norska, danska, engelska, tyska och nederländska. Även här bokar man direkt av ägaren.

 

Stugnet.se

Sök stugor i Sverige, sorterade efter landskap. Även Stugnet är en annonsplats där både privata ägare och stugförmedlingar annonserar. Alla bokningar sker direkt hos respektive annonsör.

 

Stugor.se

Stugor.se är en del av vacationhouses.com och förmedlar annonser om över 2 000 stugor i hela Europa och också i USA. Alla hus hyrs ut direkt av respektive ägare.

 

Stugoruthyres.se

Här finns ingen som helst information om vem som ligger bakom sajten, hur många hus som förmedlas eller någonting annat. Det finns bara en karta som visar att de flesta stugorna finns i Sverige. Här finns också rubriken "Sista minuten". Till skillnad från de andra stugsajterna ovan är det gratis att annonserna här, med obegränsat antal bilder och statistik.

 

Logi och övernattning i Sverige

 

Bo billigt i Sverige

En komplett lista över Sveriges vandrarhem + lågprishotell, pensionat m.m.

 

Bo på lantgård i Sverige

Erbjuder boende på över 250 lantgårdar i hela Sverige med ett levande lantbruk. Man väljer mellan självhushåll eller rum & frukost.

 

Camping.se

Allt om camping i Sverige. Sajten finns på svenska, engelska och tyska.

 

Logi och övernattning i övriga länder

 

Kommentar:

Här finns inga hotell, vandrarhem, pensionat, B&B e.d., enbart privatboenden.

För att byta bostad på semestern, se sidan bostadsbyte. Av "husvakts"-sajterna (house sitting) nedan är vi medlemmar på alla tre: Housecarers, Mind My House och Trusted House Sitters.

 

Mot betalning

Airbnb

Airbnb grundades 2008 och har snabbt blivit en världsledande förmedlare av privatboenden: här hyrs 5 miljoner boenden ut i 190 länder. Ett boende kan vara en sängplats eller ett eget rum i ett privat hem, en trädkoja, en hel lägenhet eller ett slott. Bokningen och betalningen görs till Airbnb, och både uthyrare och gäster bygger upp en profil på sajten och ger varandra omdömen efter uthyrningen. Det känns väldigt tryggt med en förmedlande mellanhand mellan uthyrare och gäst. På Blocket kan man också hyra privatboenden utomlands, men det gör man direkt av uthyraren utan mellanhand och man har inget skyddsnät om den andra parten drar sig ur.

 

Gratis

Couchsurfing

Genom Couchsurfing låter man främmande människor sova över hemma hos sig och kan sedan själv få gratis logi när man är ute och reser. Givetvis kan man också sätta betyg på värdarna, diskutera i diskussionsforum och få tips. Sajtens egna uppgifter är att de har 12 miljoner medlemmar i alla världens länder.

Det här är ett lite annorlunda koncept än bostadsbyte, genom att den man bor hos är hemma när man är där, respektive att man själv är hemma när gästerna bor hos en. Jag har inte själv prövat på det här men jag känner folk som har gjort det, och jag vet att man kan få allt ifrån en sängplats till ett eget rum, och att det varierar väldigt om det blir ett socialt möte eller bara logi.

 

Hospitality Club

Genom att bli medlem i Hospitality Club kan man bo gratis privat över hela världen. Klubben har 300 000 medlemmar i 200 länder, och tanken är att medlemmarna ska hjälpa varandra när de är ute och reser, antingen det är med husrum, guidning av stan eller goda råd. Ett sätt att kunna träffa ortsbor vart man än kommer. Men sajten är 90-tal och omöjlig att använda i mobilen.

 

Housecarers

Här kan man både söka husvakt till sin egen bostad och lägga in en annons om att man vill ställa upp som husvakt. Tanken är att man ska kunna resa bort utan att lämna sitt hem tomt. Den som är husvakt får bo gratis i ägarens hem i utbyte mot huspassningen, oftast med allt inklusive (el/gas, tv, internet etc.) Man kan också vara djurvakt, och då är man förstås bunden till att mata och ta hand om djuren dagligen. Sajten har sitt säte i Australien och de flesta som söker husvakter här finns i engelskspråkiga länder. Housecarers är den minsta av de tre husvaktssajterna, här finns 200-250 annonser där folk söker hus- eller djurvakt.

 

Mind My House

Liksom Housecarers en sajt för att söka hus- och djurpassning till sin egen bostad eller annonsera om att man vill erbjuda den tjänsten. Det här är den billigaste av husvaktssajterna: söker man husvakt är det gratis att annonsera, vill man erbjuda sig att vara det kostar annonsen bara en dryg hundralapp (omräknat till svenska kronor) per år. Här finns tusentals annonser där hus- eller djurvakt sökes, och även i icke-engelskspråkiga länder.

 

Trusted House Sitters

Sajt för hus- och djurpassning som grundades 2010 och snabbt gick upp till att bli nummer 1, störst och med flest medlemmar och den sajt som har allra flest erbjudanden i icke-engelskspråkiga länder. Innovativ och dynamisk och förbättrar sig ständigt - men kanske den börjar bli alltför stor? Vi har i alla fall passat många katter i olika länder via den här sajten och det fungerade fantastiskt bra. Precis som hembyte är hus- och djurpassning en livsstil - i Australien finns det folk som inte har någon egen bostad utan alltid flyttar runt och passar andras hem!

 

 

Bookmark and Share

 

© Cercurius AB 2013-2020 — Uppdaterad 2020-01-02

Översätt sidan!

Madeleine Lars

 

sidvisningar

sedan 2013-08-01