Sök på hela sajten

Drömtolkning

 

"I natt jag drömde..."

Visst är det spännande att vakna på morgonen, komma ihåg en dröm och undra vad den betyder! Att inte tolka sin dröm är som att få ett brev med posten och inte öppna och läsa det, har någon vis person sagt. Jag anser att drömmarnas värld har många dimensioner och är en outtömlig källa till kunskap och självinsikt.

Om du tror att du aldrig drömmer så ska du veta att alla gör det. Inte bara varje natt, utan flera gånger per natt. Det finns knep för att lättare komma ihåg sina drömmar, och när man börjar utveckla sig på det personliga och andliga planet upptäcker man ofta att man minns sina drömmar bättre. Det är inget konstigt med det. Har man gläntat på dörren in till det undermedvetna har ju budskapen därifrån lättare att nå upp till ens medvetna jag.

Min bakgrund

Liksom astrologi är ett livslångt intresse, så har också drömmar fascinerat och engagerat mig i hela mitt liv. Och precis som i astrologin är mytologi och symboler en integrerad del av drömmarnas värld. På 1970-talet började min syster gå i en psykoterapi som utgick från hennes drömmar. Hon gick där i sju år, och under den tiden försökte hon och jag också analysera och tolka varandras drömmar. Många år senare gick jag själv i drömterapi hos samma terapeut. Tolkningsmetoden hade hämtat inslag från flera olika skolor, men kanske mest från den jungianska.

Jag förundras över människor som högt och ljudligt berättar om sina drömmar på tunnelbanan och andra ställen där vem som helst kan höra. Om de bara visste hur mycket de därmed avslöjar om sig själva!

Drömgrupp

Innerst inne är det du själv som bäst vet vad dina drömmar betyder och vad symbolerna i dina drömmar står för. Men de flesta behöver hjälp med att ta fram den inre kunskapen, därför att det är svårt att se på sig själv med den nödvändiga distansen. Drömmarnas språk kan också vara svårt att tyda för den som inte är tillräckligt hemmastadd i det. Att prata om sina drömmar i en sluten grupp där alla känner sig trygga med varandra är ett ypperligt sätt att möta sin inre rika värld och nå ökad självinsikt.

Om du är intresserad av att vara med i en drömgrupp, hör av dig! Kontaktuppgifter finns på sidan Kontakt.

Priser och villkor

Plats, datum och pris meddelas vid anmälan.

 

 

Bookmark and Share

 

© 2013–2019 Cercurius AB — Uppdaterad 2019-02-23

Översätt sidan!

Madeleine

 

sidvisningar

sedan 2013-08-01