Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Resor / Bussresor och kultur- och temaresor
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

Resor

Resor

Bussresor och kultur- och temaresor

Bussresor  •   Kultur- och temaresor

 

Bussresor

 

100.nu - Bussresor

På den svenska sökkatalogen 100.nu listas det bästa av svenskspråkiga internetsajter, indelat i 15 rubriker. Under "Resor" hittar man de tio bästa bolagen som erbjuder bussresor. Det är allt ifrån ren transport inom Sverige till organiserade bussresor ut i Europa. Från den här sidan länkas man sedan vidare till respektive bolag.

 

Bussresa

Bussresa arrangerar inga resor utan används för att söka resor eller arrangörer. Man kan söka på frisök, kategori (land eller typ av resa) eller i listan över de 35 arrangörerna. En testsökning på resor till julmarknader i december resulterade i en aktuell lista med ca 80 resor både inom och utanför Sverige med uppgift om pris och bussbolag och en länk till respektive sajt.

 

Eurolines

Europas största nätverk av lågprisbussresor är ett samarbete mellan 30 oberoende företag, och de har bussresor till över 500 städer i 26 europeiska länder. Färjeöverfart, vägavgifter och skatter är inkluderat i priset.

 

Swebus

Swebus expresstrafik är väl en allvarlig konkurrent till SJ. Trafiken går i södra och mellersta Sverige (Sundsvall är den nordligast belägna orten de kör på), och även utomlands till ett knappt 20-tal städer ute i Europa. Men i ett samarbete med Ybuss täcker de också in Norrlandskusten.

 

Kultur- och temaresor

 

Favoritresor

Arrangerar kultur- och temaresor i Sverige, Europa och övriga världen. Temana är kulturhistoriskt intressanta miljöer, konst & arkitektur, musik, natur och mat & vin. De flesta resorna leds av sakkunniga, svensktalande guider.

 

Kulturresor

Arrangerar kultur- och temaresor, främst i Europa men också i USA. Förutom resor med teman som opera & övrig musik, konst, historia, kultur och upplevelser kan man här också åka på pilgrimsresor.

 

Paradisresor

Paradisresor ordnar kulturella temaresor till många resmål i Europa och även varje år till Latinamerika, med tonvikt på antikens högkulturer. De svenska guiderna är i allmänhet professorer eller har doktorsexamen och är alltså mycket sakkunniga. Det är den resebyrå för kulturresor som jag oftast har kommit i kontakt med därför att de samarbetar med de antikenföreningar jag har varit medlem i. Jag har också själv åkt med dem en gång (en rundresa i Sicilien), och jag var mycket nöjd men har dessvärre inte råd att åka på sådana resor alltför ofta.

 

Temaresor

Temaresor har funnits länge, i över 40 år, och är numera en del av den världsomspännande reseorganisationen TUI. De arrangerar resor i alla världsdelar, rundresor, cykel- och vandringsresor, kryssningar, mat- och vinresor och även safariresor.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2014-09-26