Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Djur / Information om djur
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

Djur

Djur

Information om djur

Fåglar  •   Hundar  •   Kaniner  •   Katter  •   Övriga

 

Fåglar

 

BirdLife Suomi

BirdLife är takförening för Finlands 30 lokala finska fågelföreningar.

 

Fågeln.se

En fågelbok på nätet. Sök bland över 250 olika fågelarter genom att ange när och var du såg fågeln och hur den såg ut, eller sök på fågelns namn.

 

Turun Lintutieteellinen Yhdistys

Åbos ornotologiska sällskap. Sajten finns på finska och engelska.

 

Hundar

 

Alla hundraser

Information, bilder och video på 7 000 hundraser, plus en kort lista över "rekord" när det gäller hundraser: snabbaste, smartaste, dummaste, minsta etc.

 

Canis: Info om alla hundraser

Utförlig information om ca 240 hundraser från A till Ö. Här finns också en rasväljare, där man får svara på olika frågor för att komma till vilken ras som passar en bäst.

 

Kaniner

När jag läste in mig på kaniner inför en översättning slogs jag av att jag ofta kände igen texten. Det verkar vara väldigt vanligt att man kopierar text av varandra, för det mesta utan att ange källan, så därför vet jag inte vem som har knyckt av vem. Som ett test googlade jag på en passage om kaninsjukdomar och fick upp ordagrant samma text på fem helt olika sajter! Dessutom finns det sajter som helt saknar meny (en del har det på första sidan men inte alla), så det enda sättet att komma någonstans är med bakåtknappen i webbläsaren. Otroligt! Många sajter ligger också på gratisservrar vilket gör att de har mycket reklam. Här länkar jag bara till de bästa kaninsajterna jag har hittat.

 

Kaninfärg.se

Här finns den mest utförliga översikt över de olika färgerna som jag har hittat, med både ordlista och bilder. Dessutom finns utförlig information om genetik, skötsel och raser.

 

Kanin i fokus

Mycket matnyttig information, framför allt vad gäller genetik, raser och färger.

 

Kaninhem

Mycket informativt om kaniner (framför allt om de olika kaninrasernas färger och teckningar), men sajten är tyvärr helt oöverskådlig eftersom den saknar meny.

 

Kaninhörnan

Utmärkt, trevlig och mycket omfattande infosajt om kaniner, med material som motsvarar en hel bok. Dessutom är språket alldeles ovanligt bra. Här finns också info om marsvin och hamstrar. Sammanlagt är det över 200 sidor, men sajten är mycket lättnavigerad och överskådlig.

 

Pippi Adolfs Kaningård

Både utförlig information och många illustrerande foton. Till skillnad mot andra sajter finns det inte bara foton på olika kaninraser och kaninfärger, utan det finns foton på alla sidor, även på den om sjukdomar. Både pedagogiskt och trevligt.

 

Specific Types of Rabbits & Hares

Alfabetisk lista över kaniner och harar med länkar till över hundra webbsidor med information om varje särskild art, alla på engelska.

 

Tomtens kaningård

Även här finns det utförlig information om kaniner. Den lila texten mot lila bakgrund är tyvärr ganska jobbig att läsa.

 

Katter

 

Catlounge

Svensk kattsajt som är helt nytänkande vad gäller design och funktion (bakgrundsmusiken går tack och lov att stänga av). Här finns allt i kattväg: ens katts horoskop, memoryspel om katter, näringslära, vård och hälsa, fråga doktorn-spalt och mycket mer.

OBS! Tyvärr verkar inte sajten fungera just nu. Meddela mig gärna om du vet vad som har hänt eller händer med den!

 

I Can Has Cheezburger

Mycket märkligt namn, men helt ljuvliga bilder på katter!

 

I Love Cats

Allt om katter: information, bilder, filmer, vykort, spel och mycket mer.

 

Katter i fokus

Diskussions- och informationssajt för alla som är intresserade av katter och kattrelaterade ämnen med målsättningen att vi ska hjälpa varandra att bli bättre på att ta hand om våra katter.

 

Katter.nu

Nordens största kattsajt. Här finns bl.a. fakta om katter, information om skötsel och uppfödning och ett kattlexikon.

 

Kattstatus - för ett bättre kattliv

Sajt med målet att höja kattens status och livskvalitet och med visionen att alla kattägare ger katten den kärlek, respekt och omsorg den förtjänar och tar sitt ansvar fullt ut. Här finns väldigt mycket information på alla områden, dessutom en stor artikelsamling och en stor länksamling.

 

Övriga

 

Zoonen

Allt om djur och lite till: skötselråd, tips, artiklar, bilder, filmer, bloggar, länktips, annonser, diskussioner och chatt.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2014-09-21