Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / IT / Webben - bearbeta och lagra bilder online
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

IT

IT

Webben - bearbeta och lagra bilder online

Bildbehandling  •   Fotoalbum

 

Bildbehandling

 

Adobe Photoshop Express

Webbaserad version av Adobes bildredigeringsprogram Photoshop. Man kan ladda upp sina foton och enkelt redigera dem på webben. Om man har fotoalbum på Facebook, MySpace eller PicasaWeb kan man direktimportera dem hit.

 

Fotoflexer

"Världens mest avancerade bildbehandlingsprogram online", påstår de själva, och här finns faktiskt väldigt många funktioner, t.ex. pratbubblor och ramar. Man laddar upp de foton man vill bearbeta eller importerar dem från webbsidor eller fotosajter, och så är det bara att börja redigera. Behöver man hjälp finns det demofilmer för de olika funktionerna. Tjänsten är gratis.

 

Free online photo editor

Ytterligare en engelskspråkig kostnadsfri bildbehandlare på nätet. Jag har inte själv testat den, men den verkar fungera som alla de andra och jag kan inte se att man måste logga in för att kunna redigera sina bilder.

 

iPiccy

Redigera bilder, lägg till effekter och text eller rita eller måla. De marknadsför sig själva som ett alternativ till Fotoflexer. Tjänsten är engelskspråkig och gratis och ingen registrering krävs.

 

Picozu

Bildbehandling på nätet, gratis och utan registering. Man laddar in en bild från datorn eller från valfri webbsida, och sedan finns det massor av verktyg för att förbättra eller justera bilden. Det går också att lägga in text och geometriska figurer eller måla med pensel. Precis som i Photoshop jobbar man i lager. När man är färdig sparar man bilden i datorn, i något av sina webblagringsutrymmen (t.ex. Dropbox) eller i Picozus molntjänst. Engelskspråkig tjänst.

 

Pixlr

Bildbehandling på nätet som fungerar precis likadant som Picozu, med den skillnaden att Pixlr är en svenskspråkig tjänst.

 

Sumo Paint

Komplett webbaserat ritprogram utvecklat i Finland. Snabbt, enkelt och väldigt funktionsrikt.

 

TubeChop

En tjänst för att klippa ut delar ur YouTube-filmer. Man skriver in adressen till klippet, ändrar start- och sluttid och klickar på Chop it, så skapas ett nytt och nedkortat videoklipp. Det ligger kvar på TubeChop och så skickar man länken till vänner och bekanta. Hur länge den ligger kvar framgår inte av sajten.

 

Vimeo

Ladda upp, redigera, lagra och dela videofilmer på nätet. Enligt uppgift klarar Vimeo även av högupplöst video (hd).

 

Fotoalbum

 

DayViews

Svensk sajt, f.d. Bilddagboken.se, som finns på svenska och engelska. Här kan man gratis skapa fotoalbum och dela med sig av sina bilder. Med sökfunktion för att hitta en viss användare eller ett visst tema, t.ex. länder, festivaler eller konserter. Gästbok med möjlighet för besökare att kommentera fotona finns, liksom diskussionsforum.

 

Flickr

Kanske världens största nätgemenskap för foton, och även fotoalbumen kan vara stora: varje användare får 1 terabyte lagring gratis. När jag testade det för några år sedan tyckte jag att funktionerna var undermåliga, men de måste väl ha blivit bättre sedan dess. En klar fördel med större lagringsutrymme (förutom att man får plats med fler foton förstås) är att fotona inte behöver komprimeras vid uppladdning, så släkt och vänner kan numera ladda ner och spara dem i originalupplösning.

 

Photobucket

Här kan man lagra bilder och videofilmer - 10 000 bilder eller flera timmar video får plats. Man kan dela med sig av dem till andra och även göra egna bildspel med musik och specialeffekter. En gratistjänst. Det finns också gratis verktyg för att göra bildspel av sina foton och lägga musik till videon.

 

Picasaweb

Det här är ingen utpräglad webbgemenskap som Flickr, men som fotoalbum är det bättre. Det är enklare att använda och man kan bestämma mer själv hur man vill ha det. Geotaggningen är busenkel - när jag anger orten i albumegenskaper skapas kartan av sig själv. Och har man sina foton i Picasa i datorn är det ännu enklare att skapa ett album, för då följer alla uppgifter med automatiskt. Kräver medlemskap på Google+. Man har 15 GB utrymme totalt i sitt konto för Google Drive, Gmail och sina foton Men på samma sätt som interna dokument i Google Docs inte räknas in i utrymmet utan bara filer som man har laddat upp, så räknas bara foton som är större än 2048x2048 pixlar och videofilmer längre än 15 minuter. Mindre foton och kortare filmer tar inte upp något av utrymmet. Ganska generöst, tycker jag.

 

Kommentar:

Tjänsterna under den här rubriken är enbart till för att lagra foton, men man kan ha foton i alla allmänna webbutrymmen och webb-OS, och många av dem har också fotoalbum.

Se min lista över sådana webbutrymmen här.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2014-09-19