Sök på hela sajten
Språkkurser i svenska på internet •   Språkkurser i svenska i Sverige
Samtliga kurser under den här rubriken är gratis.
Det här är kurser utvecklade av the Foreign Services Institute (FSI) i USA, som är en del av utrikesdepartementet. Eftersom de är tänkta främst för diplomater och andra ämbetsmän som arbetar utanför USA fokuserar de på hörförståelse och muntlig förmåga, så en del av kursen är ljudfiler precis som en gammaldags kassettkurs. Men det finns också mycket annat material, exempelvis fraser och ordförråd, grammatik, dialekter, språkhistoria m.m. Länken går till kursen i svenska.
Kurs i svenska på engelska, tyska, franska, spanska, nederländska, polska, ryska och grekiska. Kursen består av en uttalsguide, sju lektioner och ett slutprov. Tyvärr är sajten nästan oläslig i mobilen.
Webbaserad kurs i svenska för invandrare som är uppdelad i sju moduler. Här finns också ljudfiler att lyssna på.
[Kräver Flash i webbläsaren och fungerar därför inte längre, men jag låter länken stå kvar så får vi se om sajten uppdateras.]
Svensk grammatik på engelska skriven av en programutvecklare vid Linköpings universitet. Kursen är inte uppdelad i kapitel från lätt till svårt utan efter ordklasser och syntax.
Liten kurs i svenska på engelska där det också går att lyssna på ljudfiler. Egentligen en blandning av kurs och rena ordlistor.
Här finns kurser i svenska på Sveriges folkhögskolor samlade. Filter finns för olika önskemål, som till exempel studietakt och kurslängd och om boende ska ingå eller inte.
En förening med medlemmar över hela världen som är förenade i sitt intresse för Sverige, svenskt språk och svensk kultur. Föreningen anordnar kurser, seminarier, föreläsningar och resor, och också en internationell kurs i svenska under tre veckor varje sommar. Kursen hålls på en folkhögskola på Tjörn utanför Göteborg och i kurspriset ingår det helpension (mat och logi).
Svenska institutets informationresurs om högre utbildning i Sverige, riktad främst till utlänningar som vill studera i Sverige. Informerar även om visum, logi, stipendier m.m.
Testa dina kunskaper i svenska språket. Testet bygger på nivåerna i Europarådets referensram för språk, som är A1 (nybörjare), A2, B1, B2, C1 och C2 (mest avancerad). När man är färdig med testet får man resultatet per mejl, där man kan se vilken nivå man ligger på i förhållande till referensramen. Kräver inloggning.
Här kan man testa sin språknivå på 25 språk, inklusive svenska. Det är dock inte alls lika proffsigt som Folkuniversitetets test: det är lucktest där man väljer i en lista bestående av de rätta orden.
En examen i svenska som främmande språk, framtagen av Folkuniversitetet och erkänd av Svenska institutet. Efter genomgånget test inom alla språkliga färdigheter får man ett internationellt gångbart certifikat i svenska som främmande språk. Testet kan tas av alla som inte har svenska som modersmål och relaterar till den gemensamma europeiska referensramen för språk, Europarådets nivåskala för språkinlärning. F.n. går testet att ta på tre olika nivåer: A2, B1 och B2.
Tisus är ett behörighetsgivande prov i svenska språket, avsett för personer med utländsk gymnasieutbildning som vill söka till akademiska studier i Sverige och som saknar betyg i svenska. Det här är ett prov som kräver mycket goda kunskaper i det svenska språket, till skillnad från Swedex som också testar lite lägre nivåer. Provet ges på ett dussintal universitet runt om i Sverige.
© Cercurius AB 2013–2025 — Uppdaterad 2022-03-03
Svenska som andraspråk och som främmande språk
besökare
sedan 2013-08-01
Översätt sidan!