Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Släktforskning
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

Släktforskning

Släktforskning

Arkiv  •   Bygg släktträd  •   Föreningar

 

Arkiv

 

Bygdeband

En historisk skattkista för hembygds- och släktforskare. Här kan man söka olika platser och personer i historien med hjälp av databasen med personer, platser och bilder. Med hjälp av kartfunktionen kan man söka och se de platser som man har länkat personer till.

 

Riksarkivet

Riksarkivet är en statlig arkivmyndighet som är öppen för alla. Här förvaras arkivhandlingar från myndigheter och enskilda från medeltiden och framåt.

 

Släktträd

Tyvärr har jag inte testat någon av de här sajterna själv, så jag har ingen egen erfarenhet av någon av dem!

 

Genline: Släktforskning på internet

Arkivet innehåller digitala bilder av de svenska kyrkböckerna fram till slutet av 1800-talet med t.ex. husförhör, födelsebok och dödsbok. Tjänsten kostar pengar, men gratis demo finns.

 

Ancestry

Släktforska och bygg upp ett eget släktträd. Sajten är en svensk variant av det globala nätverket av Ancestry-webbplatser, och totalt finns det närmare 15 miljoner släktträd här. Att bygga ett släktträd är gratis, men för att få tillgång till dokumentsamlingarna måste man betala.

 

Family Search

De amerikanska mormonernas webbplats, troligen världens största släktforskningssajt. Här finns inte bara information från USA utan från hela världen, inklusive Sverige.

 

GeneaNet

Här finns ca 330 miljoner personer inlagda i släktträd, och tanken är alltså att man både ska få ta del av andras forskning och själv dela med sig.

 

Geni

Prisbelönad gratistjänst för att skapa ett eget stamträd online. Man loggar in, så stamträdet blir bara synligt för ens egna släktingar, och alla i släkten kan hjälpas åt att bygga det. Det finns också möjligheter att dela familjefoton och filmer, fira födelsedagar och ha minnesstunder över bortgångna.

 

Genoom

För ovanlighetens skull en spansk tjänst, men sajten finns också på svenska. Tänkt inte bara för skapandet av släktträd utan också som ett familjenätverk där man håller kontakt med varandra med text eller bild.

 

Genvägar

Svensk tjänst som har funnit i drygt tio år, grundad av en privatperson. Närmare 350 000 svenskar finns i släktträden här. Här är ingenting hemligt, utan all information som registreras i databasen är sökbar för andra besökare och användare, så att man kan ta hjälp av varandras släktforskning.

 

My Heritage

Här kan man bygga ett gratis släktträd på svenska och en lång rad andra språk. Fungerar även som ett socialt nätverk för hela släkten - man kan nämligen bjuda in andra och låta alla gemensamt komplettera uppgifterna. Det går även att ladda hem ett datorprogram, som har fler funktioner än onlineversionen.

 

Föreningar

 

Genealogiska samfundet i Finland

Finlands takförbund för släktforskningsföreningar. Länken går till den svenska versionen.

 

Släktdata

En ideell förening som tillhandahåller en sökbar databas med personuppgifter om närmare 7 miljoner personer från olika församlingar i Sverige.

 

Sveriges Släktforskarförbund

För den som vill lära sig släktforska är det här ett bra ställe att börja på. Släktforskarförbundet har en gratis nybörjarkurs där man får lära sig grunderna i släktforskning, var man hittar information och hur man går till väga. Det finns också sökfunktioner på själva sajten och många olika databaser, plus diskussionsforum.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2014-09-28