Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Övrigt
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

Övrigt

Övrigt

 

Här hamnar de sajter som inte passar in under någon av de andra rubrikerna.

 

CV-online

På CV-online kan man snabbt skapa en professionell meritförteckning på svenska eller engelska. Man kan välja mellan fyra olika layouter och få hjälp med att fylla i sina uppgifter. Meritförteckningen kan vara privat eller tillgänglig för andra, och man kan också länka till den från sin hemsida. Tjänsten är gratis men kräver inloggning.

 

Din säkerhet

Allt om säkerhet, samlat på ett enda ställe. Sajten drivs av Räddningsverket tillsammans med över 20 myndigheter och organisationer med syfte att hjälpa folk att undvika olyckor och skador men också att agera på rätt sätt när de väl inträffar.

 

Husmorsknep

Gamla husmorsknep går ju ut på att det går att göra saker enkelt och billigt i stället för omständligt och dyrt, och ofta med sådant som man ändå har hemma. Som att använda Coca-Cola i stället för dyrt avkalkningsmedel i badrummet, och lättmjölk i stället för rengöringsmedel på diskbänken...

 

Just delete me

Jag har ofta irriterat mig över att det kan vara väldigt svårt att avsluta medlemskapet på webbtjänster på ett smidigt sätt, utan att behöva mejla kundtjänst. I Tyskland är det föredömligt: de flesta webbtjänster har helt enkelt en funktion för att radera kontot. Just delete me är en hjälp i nöden: här finns den information man behöver samlad för närmare 300 webbtjänster, ibland med direktlänkar, sådana som brukar vara omöjliga att hitta. Ett färgsystem anger om det är lätt, medel, svårt eller omöjligt att avsluta kontot.

 

Online Timer and Stopwatch

Numera har väl alla tajmer och stoppur i mobilen, men för den som vill ha sådana online finns de här, i digital form eller i form av ett gammaldags timglas, en bomb, ett ljus, en simtävling och många fler varianter. Det går också att ladda ner dem i datorn. När jag hittade tjänsten för några år sedan gick det inte att lämna sidan, för då stannade tajmern. Men det har de ändrat på sedan dess, så nu går det.

 

Sloganizer.net

En sajt som genererar slagord och reklamfraser, för reklam, privat bruk eller vad man vill. Välj mellan språken engelska och tyska. Jag testade med ordet Cercurius och fick sloganen "Cercurius makes me hot". Ordet "links" gav "Think links". Yes! ;-)

 

Superlokal

På Superlokal kan man ta reda på vad som händer på ens egen gata. Informationen samlas in från över 300 000 olika källor som nyhetssajter, Polisen.se, Booli, Blocket, fastighets­försäljningar och bloggar. Man skriver in gatans namn så letar sökmotorn upp allt möjligt ifrån annonser till aktuella polisingripanden. Men sökmotorn är inte direkt optimal. Det går nämligen inte att skriva in "Gata, Ort", med eller utan komma, för då hittar den ingenting. Man måste skriva in bara gatunamnet, och då säger den "Gatan finns på flera orter. Välj den ort du avser” – och så kommer en lång rad med orter, men inte i alfabetisk ordning utan huller om buller. Och det hjälper inte ett dugg att välja att avslöja sin position för sajten, för resultatet blir precis detsamma. En förbättring av sökmotorn är önskvärd.

 

Surveymonkey

Skapa enkäter på svenska och skicka ut. I gratisversionen ingår 10 frågor och 100 svar per enkät. 15 frågetyper finns, och även mallfrågor.

 

Toggl

Toggl är en tjänst för tidsspårning eller time tracking, alltså för att ta reda på hur mycket tid man lägger ner på olika projekt eller jobb. När jag letade sådana testade jag ganska många, både webbaserade och i form av programvara, och Toggl var klart bäst. Det är en stor fördel att ha tjänsten online när man som jag jobbar i flera datorer. Man fyller i vad man jobbar med för tillfället och låter Toggl sköta tidtagningen. När projektet/jobbet är färdigt dagar, veckor eller månader senare kan man se exakt hur mycket tid man har lagt ner på det både i siffror och i form av grafik. Basversionen är gratis, betalversionen ger fler funktioner. Kräver inloggning.

 

Urban Legends

Urban Legends är en avdelning på About.com där man får veta vad som är sant och inte sant i gamla och nya legender och myter. Även konspirationsteorier diskuteras, exempelvis vem som egentligen låg bakom prinsessan Dianas död.

 

Vem ringde?

Vem ringde är en databas för telefonnummer över försäljare, bluffbolag och andra som ringer oönskade samtal. Skriv in numret här för att se vem som ringde. Om inte numret finns med kan man själv lägga in det och skriva en kommentar, för att på så sätt hjälpa andra så att de slipper bli drabbade.

 

Vett och etikett med etikettlexikon

Allt om vett och etikett i olika sammanhang, som bröllop, begravningar, resor m.m. Förutom texter finns det också filmer, och man kan också ställa frågor till experterna. De garanterar dock inte personligt svar till alla, så det bästa är att läsa igenom den relevanta texten inklusive avdelningen Frågor och svar innan man mejlar dem.

 

Voice of the Shuttle

Stor länksamling till det mesta inom humaniora och samhällsvetenskap. Bakom samlingen ligger engelska institutionen på University of California.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2014-09-26