Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Hälsa och fitness
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

Hälsa

Hälsa och fitness

 

Alternativmedicin

En svensk guide och mötesplats för alla som är intresserade av alternativa och komplementära terapier. Här finns information om behandlingsformer, utbildningar, naturläkemedel, vitaminer och kosttillskott, och man kan också söka efter olika terapeuter eller företag som arbetar med alternativa behandlingar och alternativmedicin.

 

Doktorn.com

På avdelningen Alternativbehandling på Doktorn.com finns artiklar som tar upp alternativa och komplementära behandlingar ur en vetenskaplig synvinkel.

 

Fitness Lifestyle

Fitness Lifestyle är en papperstidning om hälsa och fitness. Webbupplagan har artiklar om hälsa, träning, mat och skönhet, och även bloggar. Dessutom finns en avdelning för tv med råd om träning, om hur man bygger upp kroppen m.m.

 

Hemövningar

Träningsövningar som utgår från olika delar av kroppen, med illustrerande bilder till. Via ett webbformulär kan man ställa frågor till en naprapat.

 

Hälsosidorna

På Hälsosidorna finns information om helhetshälsa ur alla aspekter. Ämnesrubrikerna eller "kapitlen" heter Hälsa, Kost och näring, Fysisk träning, Kroppslig rening, Psykisk hälsa och Hälsolänkar. Det mesta av materialet har forskningsunderlag som grund, men ibland har inte forskningen bevisat alla samband ännu. Här finns enormt mycket att läsa och förutom artiklar finns det också tester: man kan t.ex. testa vilken ayurvedatyp man är eller beräkna sitt energibehov. Man kan också titta på filmer i olika ämnen. Bakom Hälsosidorna finns ingen stor organisation som man faktiskt skulle kunna tro utan en privatperson, Olle Sundberg, som driver sajten med mottot "hjälp till självhjälp".

 

I form - mät joggingrundan

Genom att rita upp sin joggingrunda med hjälp av musen kan man se rundans höjdprofil, exakt hur lång den är och hur många kalorier man gör av med när man springer den. Dessutom kan man se hur många steg man tar under rundan och mäta sitt konditionsvärde.

 

Må Bra

Må Bra är Sveriges största tidning om hälsa. Här finns artiklar om motion, mat, skönhet, psykologi m.m. Liksom på Fitness Lifestyle finns det bloggar även här.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2014-09-21